Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Joli mama paprikás szűzérméje, krumplifánkkal

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz:

500 g sertésszűz
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ db TV paprika
1 db paradicsom
olaj
½ tk őrölt kömény
1 ek pirospaprika
só, bors
2 ek tejföl
100 ml tejszín
2 ek liszt

A burgonyafánkhoz

300 g lisztesebb (C típusú) burgonya
200 g liszt
1 db tojás
40 g vaj vagy zsír
15 g élesztő
1 tk só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Joli mama paprikás szűzérméje, krumplifánkkal

Ez az egyik legfantasztikusabb retro kaja és nem meglepő módon, még életemben nem ettem jobbat annál,amit nagymamám készít. :D Érdemes elsajátítani az omlós, szaftos paprikás szűzérme receptjét, ami nem az igazi , ha nem krumplifánkot esztek mellé.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz:

500 g sertésszűz
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ db TV paprika
1 db paradicsom
olaj
½ tk őrölt kömény
1 ek pirospaprika
só, bors
2 ek tejföl
100 ml tejszín
2 ek liszt

A burgonyafánkhoz

300 g lisztesebb (C típusú) burgonya
200 g liszt
1 db tojás
40 g vaj vagy zsír
15 g élesztő
1 tk só
Bevásárlólistához adom

A felszeletelt húst kissé kiklopfoljuk, sózzuk ,borsozzuk, és mindkét oldalát lisztbe mártva a forró olajban elősütjük. A húst félretesszük, majd az olajban a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a TV paprikát és paradicsomot pirítani kezdjük. Sózzuk, és kevés vízzel felöntjük, ha visszapárolódott mehetnek rá a fűszerek.

A víz folyamatos pótlásával addig főzzük, amíg a paradicsom és a paprika “el nem tűnik”.  Utána mehet vissza az elősütött hús és annyi víz, hogy éppen ne lepje el. Ha, a hús puha, hozzáadjuk a tejfölt, és a liszttel kikevert tejszínt, utoljára még rottyantunk rajta egyet.

A burgonyafánkhoz a megpucolt krumplit kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Jól szétterítve nyújtódeszkára törjük egy krumplinyomóval, megvárjuk, míg langyosra hűl. Közben az élesztőt 2 evőkanál langyos vízben elmorzsoljuk és hagyjuk kicsit felfutni. Az áttört, kihűlt krumplira egyenletesen rászórjuk a lisztet és ráütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a vajat (vagy zsírt), és az egészet összedolgozzuk kézzel vagy egy habkártyával. A tésztát letakarva 50 percre langyos helyre tesszük és hagyjuk megkelni.A megkelt krumplis tésztából 180 fokos bő olajban fantasztikusan ropogós, könnyű, aranybarna fánkokat sütünk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások