A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A raguhoz:
- 500 g sertésszűz
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db TV paprika
- 1 db paradicsom
- olaj
- ½ tk őrölt kömény
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
- 2 ek tejföl
- 100 ml tejszín
- 2 ek liszt
A burgonyafánkhoz
- 300 g lisztesebb (C típusú) burgonya
- 200 g liszt
- 1 db tojás
- 40 g vaj vagy zsír
- 15 g élesztő
- 1 tk só
Joli mama paprikás szűzérméje, krumplifánkkal
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A raguhoz:
- 500 g sertésszűz
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db TV paprika
- 1 db paradicsom
- olaj
- ½ tk őrölt kömény
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
- 2 ek tejföl
- 100 ml tejszín
- 2 ek liszt
A burgonyafánkhoz
- 300 g lisztesebb (C típusú) burgonya
- 200 g liszt
- 1 db tojás
- 40 g vaj vagy zsír
- 15 g élesztő
- 1 tk só
A felszeletelt húst kissé kiklopfoljuk, sózzuk ,borsozzuk, és mindkét oldalát lisztbe mártva a forró olajban elősütjük. A húst félretesszük, majd az olajban a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a TV paprikát és paradicsomot pirítani kezdjük. Sózzuk, és kevés vízzel felöntjük, ha visszapárolódott mehetnek rá a fűszerek.
A víz folyamatos pótlásával addig főzzük, amíg a paradicsom és a paprika “el nem tűnik”. Utána mehet vissza az elősütött hús és annyi víz, hogy éppen ne lepje el. Ha, a hús puha, hozzáadjuk a tejfölt, és a liszttel kikevert tejszínt, utoljára még rottyantunk rajta egyet.
A burgonyafánkhoz a megpucolt krumplit kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Jól szétterítve nyújtódeszkára törjük egy krumplinyomóval, megvárjuk, míg langyosra hűl. Közben az élesztőt 2 evőkanál langyos vízben elmorzsoljuk és hagyjuk kicsit felfutni. Az áttört, kihűlt krumplira egyenletesen rászórjuk a lisztet és ráütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a vajat (vagy zsírt), és az egészet összedolgozzuk kézzel vagy egy habkártyával. A tésztát letakarva 50 percre langyos helyre tesszük és hagyjuk megkelni.A megkelt krumplis tésztából 180 fokos bő olajban fantasztikusan ropogós, könnyű, aranybarna fánkokat sütünk.