Hozzávalók
- 2 ek szezámmag
- 1 ek szezámolaj
- 250 g shimeji gomba
- 100 g császárszalonna
- ½ db póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db pakcsoj
- 200 g rizstészta
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- Só, bors
- Tálaláshoz 1 db chili. egy kis friss koriander. szezámolaj Tálaláshoz 1 db chili, egy kis friss koriander, szezámolaj
Kamu ázsiai carbonara rizstésztával
Hozzávalók
- 2 ek szezámmag
- 1 ek szezámolaj
- 250 g shimeji gomba
- 100 g császárszalonna
- ½ db póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db pakcsoj
- 200 g rizstészta
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- Só, bors
- Tálaláshoz 1 db chili. egy kis friss koriander. szezámolaj Tálaláshoz 1 db chili, egy kis friss koriander, szezámolaj
A szezámmagot aranybarnára pirítjuk. Egy wokban szezámolajat hevítünk és megfuttatjuk rajta a gombát, majd hozzáadom a felszeletelt szalonnát és lepirítjuk a karikákra vágott póréhagymával együtt. Hozzáadunk egy felszeletelt fokhagymát és a durvára vágott pakcsojt, majd alaposan lepirítjuk az egészet.
A rizstésztát felöntjük forró vízzel és 10 percig puhulni hagyjuk, majd a zöldségekhez adjuk és összeforgatjuk. Egy tálban alaposan elkeverjük a tojásokat, a sót és a borsot, majd ráöntjük a zöldséges tésztára, amivel összeforgatjuk. A lepirított szezámmaggal, egy kis szezámolajjal, chili karikákkal és aprított korianderrel tálaljuk.