Hirdetés

A Karácsony ízei püspökkenyérbe zárva

Hirdetés

A Karácsony ízei püspökkenyérbe zárva

A püspökkenyér tipikus karácsonyi süti és körülbelül 623 recept kering róla az interneten... :D Nem csoda, hiszen mindenki variál rajta valamit, de a lényeg, hogy egy alaprecepttel mindenképp jól jártok. Mi most mutatunk egyet, ami azon felül, hogy elképesztően finom, glutén-és laktózmentes is és hozzáadott cukrot sem tartalmaz!
Hirdetés

Hozzávalók 1 őzgerincformához

  • 600 g aszalt és kandírozott gyümölcs vegyesen (meggy, szilva, datolya, áfonya, mazsola, narancshéj, barack, gyömbér…)
  • 50 g darált mogyoró
  • 200 g darált mandula
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2 csipet őrölt szegfűszeg
  • 2 csipet őrölt szerecsendió
  • 25 ml olívaolaj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 citrom reszelt héja
  • ½ vaníliarúd kikapart belseje
Fotó: Szilágyi Nóri

A gyömölcsöket apróra vágjuk. Egy tálba rakjuk az összes hozzávalót, jól átkeverjük és egy kiolajozott, darált mandulával megszórt őzgerincformába simítjuk a masszát. 170 fokos sütőben 35-40 percig sütjük a püspökkenyeret.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?