Hirdetés

Mázas sertésszűz juhtúrós sültkrumplival

Hirdetés

Mázas sertésszűz juhtúrós sültkrumplival

Hirdetés

Húsvétra való tekintettel egy újabb zseniális receptet hoztunk nektek. Az omlós, szaftos, barnasörös sertésszűz mellé egy szuperfinom, juhtúrós jacket potatot készítettünk. Ez a kombó garantáltan a húsvéti asztal egyik legklasszabb fogása lesz!

Hozzávalók

A sertésszűzhöz:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 egész sertésszűz (½ kg)
  • bors

A mázhoz:

  • 350 ml barnasör
  • 8 ek méz
  • 1  ek barnacukor

A jacket potatohoz:

  • 4 db közepes burgonya
  • 200 g juhtúró
  • 1 nagy marék reszelt parmezán
  • 100 ml tejszín
  • bors
  • snidling

mazas_sertesszuz.jpg

Az egész burgonyákat egy tepsibe rakjuk és 200 °C-os sütőben 10 percig sütjük. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a sertésszüzet, sózzuk, borsozzuk és pár percig intenzíven pirítjuk, hogy kérget kapjon, majd félrerakjuk. Serpenyőbe öntjük a sört, hozzáadjuk a mézet, a barnacukrot, és kevés ideig forraljuk, hogy kicsit besűrűsödhessen a máz, majd kiöntjük egy edénybe. A serpenyőbe visszadobjuk a húst, jól átforgatjuk a mázzal, majd a 180 °C-os sütőbe rakjuk 30 percre, közben időnként átkenjük a maradék mázzal.

img_7562.jpg

Eközben a burgonyákat is kivesszük a sütőből, egyenként alufóliába csomagoljuk és visszarakjuk a hús mellé. Ha letelt a 30 perc a húst kivesszük a sütőből és alufóliával letakarva pihentetjük. A burgonyákat még 10 percig sütjük, közben elkészítjük a tölteléket, melyhez összekeverjük a juhtúrót, parmezánt, zúzott fokhagymát, tejszínt és borsot. A burgonyákat kivesszük a sütőből, keresztben bevágjuk őket és megtöltjük a juhtúrós töltelékkel, kevés parmezánt szórunk rá és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe 210 C-ra. A húst felszeleteljük, a burgonyát megszórjuk apróra vágott snidlinggel és tálaljuk!

img_7524.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások