Hozzávalók
A húsgolyóhoz:
- 500 g darált pulykahús
- 3 ek pankó morzsa vagy zsemlemorzsa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- ½ tk szezámolaj
- 1 ek szójaszósz
A szószhoz:
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 tk olaj
- chili
- 2 ek barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek mogyoróvaj
- 1 kis konzerv kókusztej
Az összeállításhoz:
- ciabatta
- salátalevél
- sárgarépa
- szezámmag
Meatball sub: a legjobb húsgolyós szendvics
Hozzávalók
A húsgolyóhoz:
- 500 g darált pulykahús
- 3 ek pankó morzsa vagy zsemlemorzsa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- ½ tk szezámolaj
- 1 ek szójaszósz
A szószhoz:
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 tk olaj
- chili
- 2 ek barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek mogyoróvaj
- 1 kis konzerv kókusztej
Az összeállításhoz:
- ciabatta
- salátalevél
- sárgarépa
- szezámmag
A darált húst összekeverjük a tojással, a pankómorzsával, belenyomjuk a fokhagymát, szójaszószt és szezámolajat. Jöhet bele még egy kis újhagyma, majd egy alapos összedolgozás veszi kezdetét. Diónyi golyókat formázunk a húsból és felsorakoztatjuk őket egy sütőpapírral bélet tepsire. A húsgolyókat 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. A szószhoz kevés olajon hagymát és fokhagymát párolunk, majd adunk hozzá egy kis chilit is. Jöhet bele még egy kis barna cukor, szójaszósz és a mogyoróvaj.
A legvégén hozzáöntjük a kókusztejet, alaposan elkeverjük az egészet, majd megvárjuk, hogy besűrűsödjön. Kikapkodjuk a húsgolyókat a sütőből, beleforgatjuk a szószba, és beletöltjük a félbevágott ciabattákba néhány salátalevél és pár szál vékonyra vágott sárgarépa társaságában. Megszórjuk egy kevés szezámmaggal és kész is.