Hirdetés

Életed legjobb burgonyakrémlevese

Hirdetés

Életed legjobb burgonyakrémlevese

Vannak azok a kaják, amiket bármikor eszel, megmelengetik a szívedet. Na, mi például így vagyunk a burgonyakrémlevessel, ami egyszerűen rögtön képes feldobni a kedvünket még a legzordabb időjárás esetén is. Ez most ráadásul egy nagyon ütős recept változat, burgonya-és kolbászchipsszel felturbózva!
Hirdetés

Hozzávalók 4 személyre:

A burgonyachipshez:

  • 1 kisebb burgonya
  • 1 marék parmezán
  • olívaolaj

A kolbászchipshez:

  • 1 szál lángolt kolbász

A leveshez:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g burgonya kockákra vágva
  • 800 ml víz vagy zöldségalaplé
  • só, bors
  • majoranna
  • 2-3 babérlevél
  • 100 ml tejszín
Fotó: Szilágyi Nóri

A burgonyachipshez meghámozzuk a burgonyát és zöldségszeletővel vékony szeleteket vágunk belőle. Leitatjuk róla a felesleges nedvességet, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A szeleteket sütőpapíros tepsire rakjuk, megszórjuk reszelt parmezánnal és 170 fokos sütőben ropogósra sütjük őket. A kolbászchipshez a kolbászt vékonyabb karikákra vágjuk és száraz serpenyőben ropogósra sütjük őket. A leveshez a kolbász kisült zsírján üvegesre pirítjuk a hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a kockákra vágott burgonyát és felöntjük a vízzel (vagy alaplével).

Fotó: Szilágyi Nóri

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával és beledobjuk a babérleveleket. Puhára főzzük a burgonyát, beleöntjük a tejszínt, forralunk rajta még egyet, kivesszük a babérleveleket és botmixerrel lezúzzuk. Ha túl sűrűnek tűnne, kevés alaplével vagy vízzel hígíthatjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások