Hirdetés
Hirdetés

Reggeli jacket potato édesburgonyából, rántottával turbózva

Ha egy tökéletesen ráérős reggelit szeretnétek összedobni, ami ráadásul még tartalmas is, akkor mindenképp próbáljátok ki ezt a receptet! Bizony, édesburgonyát reggelire is jó enni, főleg hogyha rántottát és bacont is pakoltok rá!
Hirdetés

Hozzávalók (2 személyre)

  • 2 közepes édesburgonya
  • 3 szelet bacon
  • 3 szem koktélparadicsom
  • 3-4 tojás
  • 1 tk vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 ek tejföl
  • 1 kis csokor snidling
  • Só, bors
Fotó: Fördős Peti

Az édesburgonyát alaposan megmossuk és mikróban, MAX fokozaton 6-7 perc alatt puhára pároljuk. Közben forró serpenyőbe öntünk egy evőkanálnyi olajat és a bacont alacsony lángon, néha megforgatva ropogósra sütjük, félretesszük. A félbevágott koktélparikat a vágott felükkel lefelé a forró serpenyőbe dobjuk és lepirítjuk, majd megfordítjuk és a másik oldalukon is pirítunk keveset, végül ezeket is félretesszük a bacon mellé. Laza rántottát készítünk: sóval, borssal és egy nagy teáskanáljnyi tejföllel felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a lereszelt sajtot.

A papírtörlővel kitörölt serpenyőben gyorsan megolvasztunk egy teáskanál vajat, közepesen forróra hevítjük és beleöntjük a tojásos keveréket. Nagy darabokban átforgatva laza, habos rántottát készítünk belőle. Az édesburgonyákat hosszában és keresztben is mélyen bevágjuk, alulról-oldalról összenyomva szétnyitjuk, beledobunk egy-egy kis darab vajat, sózzuk és rápakoljuk a rántottát. Rátördeljük a tetejére a ropogós bacont, megpakoljuk a grillezett koktélparival, végül a maradék tejföllel, snidlinggel és kevés borssal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?