Hirdetés

Zöldfűszeres sertésszűz tökéletes rizottóval

Hirdetés

Zöldfűszeres sertésszűz tökéletes rizottóval

Ha adott egy tökéletesre sütött hús, ami ráadásul még meg is van töltve egy zöldfűszeres pankó morzsás cuccal, akkor természetesen egy hozzá színvonalban passzoló köretet érdemes összedobni. Jelen esetben ez most egy fantasztikus gombás rizottó formájában került a tányérra és a végeredmény egyszerűen fantasztikus lett!
Hirdetés

Hozzávalók 4 személyre

A sertésszűzhöz:

  • 2 sertésszűz (kb. 300 grammosak)
  • 8 ek pankó morzsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 tojás
  • 2 ek olaj
  • 1 tk ketchup
  • 1 tk majonéz
  • 4 ek víz

A rizottóhoz:

  • 300 g rizottórizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 50 g vaj
  • 2 csipet kakukkfű
  • 50 ml száraz fehérbor
  • só, bors
  • 50 ml tejszín
  • 2 nagyobb ördögszekérgomba
  • 40 g reszelt parmezán
  • 600 ml alaplé

Forró olajban megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. A tojásokat felhabosítjuk, hozzákeverjük a vizet, fűszerezzük, sózzuk, mehet bele a rusztikusra vágott újhagyma és az eközben kicsit kihűlt pirított hagyma, majd a morzsa is. A húst egy hosszú vékony késsel óvatosan felszúrjuk és a lyukon áttolt fakanál nyelével meghengergetjük, hogy legyen elég helye a tölteléknek. Egy habzsákba szedjük a tölteléket és a sózott, borsozott húst megtöltjük vele. A bejuttatott tölteléket a másik kezünkkel segítjük továbbítani, illetve egyenletesen eloszlatni. A megtöltött húsokat olajozott alufóliába tekerjük, és a két végét szorosra tekerjük. 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. Kicsomagoljuk és a ketchup-majonéz keverékkel vékonyan bekenjük. Mehet vissza a közben 200 fokra melegített sütőbe, és addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.

Fotó: Szilágyi Nóri

Száraz forró serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt gombákat és félretesszük. Olívaolajban megolvasztjuk a vajat és a finomra vágott hagymát, fokhagymát lassú tűzön pirítani kezdjük, hozzáöntjük a száraz fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd mehet bele a rizs és folyamatos keverés mellett, mindig kevés alaplé hozzáadásával krémesre főzzük. A végén adjuk hozzá a tejszínt, és a reszelt parmezánt, majd a pirított gombát.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?