Hozzávalók
- kevés olívaolaj
- 1 rúd kis kolbász
- 500 g száraztészta
- ½ db cukkini
- 1 fej lilahagyma
- 1 marék koktélparadicsom
- 2 marék reszelt parmezán
- 5 ek passzírozott paradicsom
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- só, bors
- 8 dl forró víz
Egylábasos pasta
Hozzávalók
- kevés olívaolaj
- 1 rúd kis kolbász
- 500 g száraztészta
- ½ db cukkini
- 1 fej lilahagyma
- 1 marék koktélparadicsom
- 2 marék reszelt parmezán
- 5 ek passzírozott paradicsom
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- só, bors
- 8 dl forró víz
A kolbászt felkarikázzuk és egy kevés étolajon lepirítjuk, majd félretesszük. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, a lábasba szórjuk a száraztésztát és elhelyezzük rajta a hozzávalókat. A felvágott cukkinit, a félbevágott koktélparadicsomokat, a felszeletelt lilahagymát, a fokhagymát és az előzőleg lepirított kolbászkarikákat. Kanalazunk rá a passzírozott paradicsomból, ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és nyakon öntjük a forró vízzel. Alaposan átkeverjük és kb. 15-20 percig közepes lángon, néha kevergetve főzzük. Reszelt parmezánnal tálaljuk.