A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A gombaraguhoz
- 50 g vaj
- 50 ml olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g gomba (ízlés szerinti)
- 1 ek paradicsompüré
- 100 ml vörösbor
- 1 ek Worcester szósz
- 1 ek szójaszósz
- só, bors
- 1 - 2 ág friss rozmaring
- 1 - 2 ág friss kakukkfű
A mártáshoz
- 100 ml tejszín
- 150 g parmezán
- só, fehér bors
- 1 mk fokhagymapor
A pirított petrezselyemhez
- 50 ml olívaolaj
- ½ csokor petrezselyem
Az összeállításhoz
- 300 g conchiglie tészta
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A gombaraguhoz
- 50 g vaj
- 50 ml olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g gomba (ízlés szerinti)
- 1 ek paradicsompüré
- 100 ml vörösbor
- 1 ek Worcester szósz
- 1 ek szójaszósz
- só, bors
- 1 - 2 ág friss rozmaring
- 1 - 2 ág friss kakukkfű
A mártáshoz
- 100 ml tejszín
- 150 g parmezán
- só, fehér bors
- 1 mk fokhagymapor
A pirított petrezselyemhez
- 50 ml olívaolaj
- ½ csokor petrezselyem
Az összeállításhoz
- 300 g conchiglie tészta
A gombaraguhoz a vajat és az olívaolajat felolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát és az átnyomott fokhagymát. A gombákat felszeleteljük, és a hagymás alapon közepes lángon megpirítjuk. Amikor már szép barna kezd lenni, hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a borral, és elpároljuk róla. Amikor már kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a Worcestert, a szójaszószt, sózzuk, borsozzuk, majd az apróra vágott zöldfűszerek is mehetnek bele, és további 3-5 percig főzzük.
A mártáshoz elkezdjük melegíteni a tejszínt, majd 2-3 adagban hozzáadjuk a reszelt sajtot, és csomómentesre keverjük. Fűszerezzük, és addig melegítjük, míg be nem sűrűsödik.
A tésztát a csomagoláson olvasható módon bő, sós vízben készre főzzük.
Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, beledobjuk a petrezselymet, és néhány másodpercig pirítjuk, amíg ropogós nem lesz.
Egy tányérra szedünk a tésztából, erre kerül a gombaragu, meglocsoljuk a sajtszósszal, és a pirított petrezselyemmel tálaljuk.
Ha tetszett a gombaragus kagylótészta parmezános mártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!