Hozzávalók
- 40 dkg csirkecomb filé
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 szál angolzeller
- 1 db közepes sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl víz
- 500 ml passata
- 1 ½ dl vörösbor
- 1 tk szárított oregano
- ½ tk szárított kakukkfű
- 1 db babérlevél
- pár csepp Worchestershire szósz
- só, bors
- olívaolaj
Gyors bolognai spagetti
Hozzávalók
- 40 dkg csirkecomb filé
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 szál angolzeller
- 1 db közepes sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl víz
- 500 ml passata
- 1 ½ dl vörösbor
- 1 tk szárított oregano
- ½ tk szárított kakukkfű
- 1 db babérlevél
- pár csepp Worchestershire szósz
- só, bors
- olívaolaj
A finomra vágott hagymát kb. 2 ek olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd mehet rá a lereszelt sárgarépa és az apró darabokra vágott angolzeller. Ha már kicsit lepirultak a zöldségek, belenyomjuk a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk a zöldséges alapot. Felöntjük a vízzel, hogy a zöldségek megpuhuljanak.
Közben a csirkehúst “ledaráljuk”, azaz nagyobb darabokra vágva egy aprítógépbe dobjuk és lezúzzuk. Ha a víz elpárolgott a zöldségekről, rádobjuk a ledarált húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a vörösbort, a passata di pomodorot, majd jöhet a fűszerezés: szárított oregano, babérlevél, szárított kakukkfű, pár csepp Worchestershire. Az egészet összeforgatjuk és 30-40 percig főzzük, hogy az ízek korrektül összeérjenek.
A spagetti tésztát forró, sós vízben al dentére főzzük, majd a tálalásnál rászedünk a kész raguból. Kell még rá egy kis parmezán, friss bazsalikom és kész is.