Hozzávalók
A szárított paradicsomhoz (2 kisebb üveghez)
- 1 kg koktélparadicsom
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 tk szárított oregánó
- 500 ml MINOS görög olívaolaj
A tésztához
- 5 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 100 g friss bébispenót
- 200 - 250 ml tejszín
- szárított paradicsom
- 40 g parmezán
- ½ db citrom héja
- 0.25 db citrom leve
- 200 g hosszú fusilli
Házi szárított paradicsom és egy tuti tészta
Hozzávalók
A szárított paradicsomhoz (2 kisebb üveghez)
- 1 kg koktélparadicsom
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 tk szárított oregánó
- 500 ml MINOS görög olívaolaj
A tésztához
- 5 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 100 g friss bébispenót
- 200 - 250 ml tejszín
- szárított paradicsom
- 40 g parmezán
- ½ db citrom héja
- 0.25 db citrom leve
- 200 g hosszú fusilli
A házi szárított paradicsom elkészítéséhez a paradicsomot elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 120 fokra előmelegített sütőben 4 óra alatt megsütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. Fertőtlenített kis üvegekbe pakoljuk, rétegezve a fokhagymával és az oregánóval, felöntjük olívaolajjal, és kész is, hűtőben legalább 2 hétig eláll.
Ha tésztához szeretnénk felhasználni, az összmennyiség negyede kell 2 főre. Egy serpenyőben zsírjára pirítjuk az apróra vágott bacont, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a spenótot, és ha összeesett sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, jöhet bele a bacon és a szárított paradicsom, belereszeljük a parmezánt, kicsit megvárjuk, hogy besűrűsödjön, ezután mehet bele a citrom héja és leve. A tésztát sós vízben al dentére főzzük, 100 ml főzővizet tartsunk meg, ha túl sűrű lenne a ragu. Hozzákeverjük a tésztát, és kész is.
Ha tetszett a házi szárított paradicsom receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!