Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

2
főre
+

A szárított paradicsomhoz (2 kisebb üveghez)

1 kg koktélparadicsom
6 gerezd fokhagyma
4 tk szárított oregánó
500 ml MINOS görög olívaolaj

A tésztához

5 szelet bacon
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
100 g friss bébispenót
200 - 250 ml tejszín
szárított paradicsom
40 g parmezán
½ db citrom héja
0.25 db citrom leve
200 g hosszú fusilli
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Házi szárított paradicsom és egy tuti tészta

Az egyik legjobb dolog a nyárban a rengeteg paradicsom, ami ilyenkor terem, és nemcsak hogy most terem, hanem most a legfinomabb! A szárítással annyira koncentráljuk a benne lévő cukrokat és ízeket, hogy végeredményben olyan lesz, mintha egy cukorkát csináltunk volna. Most egy nagyon gyors tejszínes tésztában landolt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A szárított paradicsomhoz (2 kisebb üveghez)

1 kg koktélparadicsom
6 gerezd fokhagyma
4 tk szárított oregánó
500 ml MINOS görög olívaolaj

A tésztához

5 szelet bacon
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
100 g friss bébispenót
200 - 250 ml tejszín
szárított paradicsom
40 g parmezán
½ db citrom héja
0.25 db citrom leve
200 g hosszú fusilli
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A házi szárított paradicsom elkészítéséhez a paradicsomot elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 120 fokra előmelegített sütőben 4 óra alatt megsütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. Fertőtlenített kis üvegekbe pakoljuk, rétegezve a fokhagymával és az oregánóval, felöntjük olívaolajjal, és kész is, hűtőben legalább 2 hétig eláll.

Ha tésztához szeretnénk felhasználni, az összmennyiség negyede kell 2 főre. Egy serpenyőben zsírjára pirítjuk az apróra vágott bacont, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a spenótot, és ha összeesett sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, jöhet bele a bacon és a szárított paradicsom, belereszeljük a parmezánt, kicsit megvárjuk, hogy besűrűsödjön, ezután mehet bele a citrom héja és leve. A tésztát sós vízben al dentére főzzük, 100 ml főzővizet tartsunk meg, ha túl sűrű lenne a ragu. Hozzákeverjük a tésztát, és kész is.

Házi szárított paradicsom és a tejszínes-spenótos-baconös tészta

Ha tetszett a házi szárított paradicsom receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások