Hozzávalók
- 300 g zöldborsó
- só, bors
- 2 csokor petrezselyem
- 1 csokor menta
- 40 g reszelt parmezán
- 150 g mascarpone
- 50 ml olívaolaj
- 1 tk kristálycukor
- 250 g copfocskatészta
A tálaláshoz
- 1 ek olívaolaj
- frissen őrölt fekete bors
- 20 g parmezán
Hozzávalók
- 300 g zöldborsó
- só, bors
- 2 csokor petrezselyem
- 1 csokor menta
- 40 g reszelt parmezán
- 150 g mascarpone
- 50 ml olívaolaj
- 1 tk kristálycukor
- 250 g copfocskatészta
A tálaláshoz
- 1 ek olívaolaj
- frissen őrölt fekete bors
- 20 g parmezán
A mentás-zöldborsós tészta elkészítéséhez másfél liter vízbe teszünk 1 evőkanál sót, és ebben főzzük meg a zöldborsót. Ha megfőtt a borsó, kihalásszuk a főzővízből és a ⅔-át egy magas falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a petrezselyem és a menta ¾-ét, a parmezánt, a mascarponét és az olívaolajat, majd botmixerrel krémesre zúzzuk. Sózzuk, és ízesítjük egy kevés cukorral.
A borsó főzővizében fogkeményre főzzük a tésztát, majd összekeverjük a félretett egész borsóval és hozzáöntjük a mentás-mascarponés borsókrémet. Beleszórjuk a maradék aprított zöldfűszereket, és olívaolajjal, illetve a főzővízzel beállítjuk a tészta állagát.
Tálaláskor még meglocsoljuk olajjal, megborsozzuk és reszelünk a tetejére egy pici parmezánt.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a mentás-zöldborsós tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több csodálatos tésztareceptet mutatunk, mert ez az az alapanyag, amit egyszerűen nem lehet megunni! Végtelen verzióban felhasználható: ezeket feltétlenül próbáljátok ki!
Családi spagetti, ahogy A mackó című sorozatban láttuk
Paprikás-krumplis tészta fejes salátával
15 perces krémsajtos tészta baconnel és csicseriborsóval