Hozzávalók
- 20 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- ½ db chilipaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 ml száraz fehérbor
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 600 ml víz
- 250 g penne
- só, bors
- 320 g konzerv paradicsomos sprotni
- 2 ek kapribogyó
- 100 g fekete olajbogyó
- ½ db citrom
- 2 ág friss bazsalikom
Hozzávalók
- 20 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- ½ db chilipaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 ml száraz fehérbor
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 600 ml víz
- 250 g penne
- só, bors
- 320 g konzerv paradicsomos sprotni
- 2 ek kapribogyó
- 100 g fekete olajbogyó
- ½ db citrom
- 2 ág friss bazsalikom
Olajat melegítünk egy serpenyőben, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a karikára vágott chilit és a felszeletelt fokhagymát, majd 3 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd 1 perc után a darabolt paradicsommal és a vízzel.
Ha felforrt, hozzáadjuk a tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul. Időnként átkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk a vizet. Belekeverjük a tésztába a sprotnit, a kapribogyót és az olajbogyót, végül belefacsarjuk a citrom levét. Tálalásnál friss bazsalikommal díszítjük és reszelünk rá egy kevés citrom héjat.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a sprotnis-paradicsomos tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több halas tészta:
Tonhalas-spenótos spagetti vörös pesztóval