Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej karfiol
100 ml olívaolaj
só, bors
1 csipet őrölt édesköménymag
6 szelet bacon
200 g casarecci tészta
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g ALDI Milfina mascarpone
50 g parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült karfiolos tészta

Egy nagyon frankó olasz pastát készítettem. Lehet, hogy sokan nem gondolnátok, de a karfiol és a tészta iszonyatosan jól működik együtt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej karfiol
100 ml olívaolaj
só, bors
1 csipet őrölt édesköménymag
6 szelet bacon
200 g casarecci tészta
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g ALDI Milfina mascarpone
50 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A karfiolt rózsáira szedjük, sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az édesköménymaggal, és összeforgatjuk 100 ml olívaolajjal. 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük úgy, hogy egy kevés főzővizet megtartunk.

A bacont egy száraz serpenyőben megpirítjuk. Kiszedjük egy aprítógépbe, és lezúzzuk.

A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, fokhagymát, és rádobjuk az elősütött karfiolt. Beleöntjük a tésztát, rárakjuk a mascarponét, a tészta főzővizét, belereszeljük a parmezánt, és az egészet alaposan összeforgatjuk. Tányérokba szedjük, megszórjuk a baconmorzsával, és kész.

Ha tetszett a sült karfiolos tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások