Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 100 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 csipet őrölt édesköménymag
- 6 szelet bacon
- 200 g casarecci tészta
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g mascarpone
- 50 g parmezán
Sült karfiolos tészta
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 100 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 csipet őrölt édesköménymag
- 6 szelet bacon
- 200 g casarecci tészta
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g mascarpone
- 50 g parmezán
A karfiolt rózsáira szedjük, sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az édesköménymaggal, és összeforgatjuk 100 ml olívaolajjal. 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük úgy, hogy egy kevés főzővizet megtartunk.
A bacont egy száraz serpenyőben megpirítjuk. Kiszedjük egy aprítógépbe, és lezúzzuk.
A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, fokhagymát, és rádobjuk az elősütött karfiolt. Beleöntjük a tésztát, rárakjuk a mascarponét, a tészta főzővizét, belereszeljük a parmezánt, és az egészet alaposan összeforgatjuk. Tányérokba szedjük, megszórjuk a baconmorzsával, és kész.
Ha tetszett a sült karfiolos tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!