Hirdetés

Túrós csusza

Hozzávalók

2
személyre
+
25 dkg csuszatészta
10 dkg füstölt császárszalonna
2 ½ dl tejföl (20%-os)
25 dkg tehéntúró
1 mk pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Túrós csusza

Elég hétköznapi egy kaja, nem igaz? Mégis érdemes róla beszélni, mert jól elkészítve nagyszerű dolog, csak kevesen tudják, mi a titka. Ha a tészta rendesen le van pirítva, a tejföl és a túró pedig épp csak átmelegszik, az egyik legfinomabb tésztaétel − innen üzenem ezt minden olasznak!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
25 dkg csuszatészta
10 dkg füstölt császárszalonna
2 ½ dl tejföl (20%-os)
25 dkg tehéntúró
1 mk pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
bors
Bevásárlólistához adom

A szeletekre vágott fokhagymát kevés sóval péppé zúzzuk egy kés lapjával, és elkeverjük a tejfölben. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és egy serpenyőben ropogós pörccé pirítjuk. Félretesszük, a zsírját a serpenyőben hagyjuk. Közben a csuszatésztát a lehető legnagyobb darabokban hagyva sós, lobogó vízben al dentére főzzük. Lecsepegtetjük, és rögtön a még tűzforró serpenyőbe dobjuk. Alaposan lepirítjuk, és az egészet átfordítjuk. Elzárjuk a lángot, a pirult tésztára rákanalazzuk a fokhagymás tejfölt, kicsit összerázzuk, és a tészta tetejére pakoljuk a maradék tejfölt és a szétmorzsolt túrót. Megszórjuk a szalonnapörccel, kevés pirospaprikával, sóval-borssal, és gyorsan tálaljuk is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások