Hirdetés
Instant

Hozzávalók

2
főre
+
250 g spagetti (vagy más szimpi tészta)
30 g parmezán

A spenótpestóhoz

100 g spenót
70 ml olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
2 ek hántolt tökmag
30 g reszelt parmezán
só, bors

A koktélparis raguhoz

200 g koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
2 - 3 ág friss kakukkfű (vagy szárított)
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zé-féle szuperpasta 5 - Spenótpestós spagetti koktélparival

Tudjátok mennyire imádom a pastákat, na meg az egyszerű kajákat is persze! :D Most mutatok egy issssteni spenótpestós spagettis receptet, amit egy friss koktélparadicsomos raguval turbóztam fel. Megúszós ebédötletnek, vagy egy későn munkából hazaesős vacsorának is tökéletes!
Kipróbáltam, jóóó lett!
60
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
250 g spagetti (vagy más szimpi tészta)
30 g parmezán

A spenótpestóhoz

100 g spenót
70 ml olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
2 ek hántolt tökmag
30 g reszelt parmezán
só, bors

A koktélparis raguhoz

200 g koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
2 - 3 ág friss kakukkfű (vagy szárított)
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Sós vizet forralunk egy fazékban, közben összedobjuk a spenótos pestót: késes aprítógépbe dobjuk a hozzávalókat, sózzuk-borsozzuk és az egészet nem túl pépes állagúra zúzzuk. Elkezdjük főzni a tésztát, közben a koktélparadicsomos raguhoz egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a félbevágott paradicsomokat, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a megroppantott, durvára vágott fokhagymát.

Sózzuk-borsozzuk és az egészet jó nagy lángon addig rázogatjuk, míg a paradicsom kicsit megszottyad és az olívaolajjal szép kis szaftja lesz. A ragut félrerakjuk egy tálba, a megmaradt serpenyőbe (további hevítés nélkül) 5-6 evőkanálnyi főzővizet kanalazunk, rádobjuk a pestót, majd a leszűrt al dente tésztát is. Reszelünk rá még egy adag parmezánt, és az egészet gyorsan átforgatjuk. Tálalásnál a pestós tésztára kanalazzuk a paradicsomragut, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, borsozzuk és kész is vagyunk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások