Hozzávalók
- 500 g juhtúró
- 200 g tejföl
- 1 db kápia paprika
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db újhagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk pirospaprika
- 1 mk kömény
Körözött recept
Hozzávalók
- 500 g juhtúró
- 200 g tejföl
- 1 db kápia paprika
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db újhagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk pirospaprika
- 1 mk kömény
A juhtúrót és a tejfölt egy tálba tesszük. A kápia paprika magjait és ereit eltávolítjuk, majd kis kockákra vágva a tálba tesszük. A petrezselymet finomra vágva hozzáadjuk, majd mehet bele egy egész újhagyma.
A fokhagymákat megroppantjuk, majd kevés sóval meghintve egy kés lapjával szétpépésítjük a vágódeszkán, majd ez is mehet a keverékhez. Befűszerezzük és alaposan összekeverjük. Pirítóssal, vagy vajas kiflivel tálaljuk.
További alaprecepteket itt találtok: