Hirdetés

Spárgás rizottó

Hozzávalók

2
főre
+
500 g zöldspárga
olívaolaj
só, bors
1 fej salottahagyma
2 gerezd fokhagyma
300 g rizottó rizs
100 ml fehérbor
1 l víz/alaplé
50 g vaj
80 g parmezán
1 db citrom
1 kis csokor friss bazsalikom
1 kis csokor friss petrezselyem
5 - 6 levél friss menta
friss csíra a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spárgás rizottó

Krémes, szaftos zöldfűszeres rizottó, roppanós spárga, az egyik legjobb tavaszi kaja!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g zöldspárga
olívaolaj
só, bors
1 fej salottahagyma
2 gerezd fokhagyma
300 g rizottó rizs
100 ml fehérbor
1 l víz/alaplé
50 g vaj
80 g parmezán
1 db citrom
1 kis csokor friss bazsalikom
1 kis csokor friss petrezselyem
5 - 6 levél friss menta
friss csíra a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom

A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk vagy csak simán letörjük (ezeket a részeket belefőzhetjük az alaplevünkbe, így még intenzívebb ízt kapunk majd). A zsenge végét is levágjuk, félrerakjuk. A középső részt elfelezzük és 2 evőkanál olajon lepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanabba a serpenyőbe öntünk még egy kevés olajat, és az apróra vágott salottahagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta.

Rászórjuk a rizst és 1-2 perc múlva felöntjük a fehérborral. Ha elpárolgott, sózzuk, borsozzuk és 4-5 részletben hozzáadjuk a vizet vagy alaplevet, közben folyamatosan kevergetjük.

A 2. adag folyadéknál belerakjuk a lepirított spárgát is. Ha az utolsó adag folyadékot is ráöntöttük, a spárga levágott zsenge részeit is beledobjuk. Amikor a felét beszívta, elzárjuk. Ráreszeljük a parmezánt, beledobjuk a vajat, belefacsarjuk a citrom felének a levét, és belereszeljük a héját. A nagyon apróra vágott zöldfűszereket is belekeverjük. 5 percet állni hagyjuk. Friss, zsenge csírával/zölddel tálaljuk.

Spárgás rizottó

Ha tetszett a spárgás rizottó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások