Hozzávalók
- 300 g főtt rizs (barna, sima, vad stb.)
- 70 g vaj
- 1 nagy marék fodros kel
- 1 nagy marék fagyasztott borsó
- ½ fej brokkoli
- 1 tk currypor
- 1 mk édesköménymag
- 1 ujjnyi friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ fej hagyma
- 1 db kis piros chili
- 2 - 3 db tojás
- só, bors
- olívaolaj
Isteni rizses egytálétel: vega kedgeree
Hozzávalók
- 300 g főtt rizs (barna, sima, vad stb.)
- 70 g vaj
- 1 nagy marék fodros kel
- 1 nagy marék fagyasztott borsó
- ½ fej brokkoli
- 1 tk currypor
- 1 mk édesköménymag
- 1 ujjnyi friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ fej hagyma
- 1 db kis piros chili
- 2 - 3 db tojás
- só, bors
- olívaolaj
Egy kevés olívaolajon elkezdjük pirítani az apró rózsáira szedett brokkolit. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért. 1-2 perc után rádobjuk az édesköménymagot és miután elkezdett pattogni, félrehúzzuk és mehet a currypor is. Visszatoljuk, beletesszük a rizst és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fodros kelt. Összeforgatjuk az egészet és elzárjuk. Tökéletes 6 perces tojással tálaljuk.