Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 cm-es friss gyömbér reszelve
- 3 ek thai halszósz
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek méz
A mogyorós szószhoz
- 8 ek mogyoróvaj (darabos)
- 1 - 2 db thai chili
- 1 db nagy lime leve
- 180 ml kókusztej
Tökéletes party-kaják: ázsiai csirkenyárs
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 cm-es friss gyömbér reszelve
- 3 ek thai halszósz
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek méz
A mogyorós szószhoz
- 8 ek mogyoróvaj (darabos)
- 1 - 2 db thai chili
- 1 db nagy lime leve
- 180 ml kókusztej
A bambusz- vagy hurkapálcikákat fél órára vízbe áztatjuk, hogy ne égjenek majd meg a grillen. A csirkemelleket hosszú, közepesen vékony szeletekre vágjuk, tálba tesszük. A zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, halszószt, szójaszószt és a mézet összekeverjük és a húsra öntjük, összeforgatjuk. Legalább 1 órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés előtt a csíkokat pálcikákra tűzzük és forró grillen oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.
A szószhoz az összes hozzávalót turmixgépbe tessszük és simára keverjük. A chili mennyiségét ízlés szerint lehet csökkenteni vagy növelni.