Hozzávalók
A szószhoz:
- 50 g vaj
- 1 ek liszt
- 250 ml világos sör
- 200 g vörös cheddar sajt
- 125 g krémsajt
- bors
A nyárshoz:
- 1 ek szójaszósz
- 3 ek olaj
- 1 tk mustár
- 1 mk fokhagymapor
- 1 mk chilipehely
- só, bors
- 500 g csirkemell
Csirkenyárs sörös sajtszósszal
Hozzávalók
A szószhoz:
- 50 g vaj
- 1 ek liszt
- 250 ml világos sör
- 200 g vörös cheddar sajt
- 125 g krémsajt
- bors
A nyárshoz:
- 1 ek szójaszósz
- 3 ek olaj
- 1 tk mustár
- 1 mk fokhagymapor
- 1 mk chilipehely
- só, bors
- 500 g csirkemell
A pác hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a kisebb kockákra vágott csirkemellet, majd 4-5 kockánként nyársra húzzuk őket. Forró serpenyőben (vagy grillen) megsütjük a nyársakat. A szószhoz a vajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, kicsit lepirítjuk, majd kevergetés közben felöntjük a sörrel. Összeforraljuk, beleszórjuk a reszelt cheddar sajtot, megvárjuk amíg felolvad, belekeverjük a krémsajtot és a borsot. A mártogatóssal együtt tálaljuk a nyársakat.