Hozzávalók
A leveshez
- 500 g paradicsom
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 1 szál zellerszár
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek balzsamecet
- 3 ek darabolt paradicsom (konzerv)
- 1 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- 400 ml víz
A chimichurrihoz
- 4 db kapribogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- só, bors
- 1 - 2 ek olívaolaj
A tálaláshoz
- 100 g szeletelt kecskesajt
Mediterrán paradicsomleves chimichurrival
Hozzávalók
A leveshez
- 500 g paradicsom
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 1 szál zellerszár
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek balzsamecet
- 3 ek darabolt paradicsom (konzerv)
- 1 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- 400 ml víz
A chimichurrihoz
- 4 db kapribogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- só, bors
- 1 - 2 ek olívaolaj
A tálaláshoz
- 100 g szeletelt kecskesajt
A paradicsomok alját X alakban bevágjuk, forró vízbe tesszük, 30 másodperc után leszűrjük és meghámozzuk. Kb. 2×2 centis kockákra vágjuk, majd félretesszük. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, zellerszárat és a zúzott fokhagymát, majd jöhet rá a felkockázott paradicsom, amit sózunk, borsozunk és meglocsoljuk a balzsamecettel. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot és az aprított zöldfűszereket. Felöntjük a vízzel, és alacsony lángon, lefedve még 15 percig főzzük.
A chimicurrihoz a kapribogyókat a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, sóval és borssal mozsárban összezúzzuk, majd folyamatos kevergetés közben hozzácsurgatjuk az olajat. Pirított bagettszeletekre kenjük a chimichurrit. A kecskesajtot apró kockákra vágjuk ezzel megszórva tálaljuk a levest.
Ha tetszett a mediterrán paradicsomleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!