Hozzávalók
- 1 l tőzegáfonyalé
- 50 g cukor
- ½ db narancs héja
- ½ db citrom héja
- 1 rúd vanília
- 1 rúd fahéj
- 4 - 5 db körte
A sabayonhoz
- 2 db tojássárgája
- 4 csapott ek cukor
- 120 ml fehérbor
A tálaláshoz
- diófagyi
Tőzegáfonyalében posírozott körte sabayonnal
Hozzávalók
- 1 l tőzegáfonyalé
- 50 g cukor
- ½ db narancs héja
- ½ db citrom héja
- 1 rúd vanília
- 1 rúd fahéj
- 4 - 5 db körte
A sabayonhoz
- 2 db tojássárgája
- 4 csapott ek cukor
- 120 ml fehérbor
A tálaláshoz
- diófagyi
A tőzegáfonyalevet, a cukrot, a narancs- és citromhéjat, a vaníliarudat és a fahéjat összeforraljuk, majd alacsony lángra vesszük. Belehelyezzük a meghámozott és kicsumázott körtéket, és addig főzzük alacsony lángon, amíg meg nem puhulnak. Az idő körtetípusonként változhat.
Amint megfőttek, de még van tartásuk, kivesszük körtéket a posírozóléből, a levet pedig addig forraljuk, amíg szirupos állagú nem lesz.
A sabayon alapanyagait egy vízgőz feletti üstben habverővel kikeverjük, és egy maghőmérő segítségével 85 fokig melegítjük. A körtéket a sziruppal, a fagyival és a sabayonnal tálaljuk.
Ha tetszett a tőzegáfonyalében posírozott körte receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!