Hozzávalók
A brownie-hoz
- 200 g étcsoki
- 170 g vaj
- 150 g liszt
- 1 csapott tk sütőpor
- 1 csipet só
- 250 g gesztenyemassza
- 130 g cukor
- 16 g vaníliás cukor
A tetejéhez
- 125 g sült gesztenye (egész)
- 80 g étcsoki
- 50 g víz
- 2 ek cukor
- 1 ek rumaroma vagy rum
Gesztenyés brownie tojásmentesen
Hozzávalók
A brownie-hoz
- 200 g étcsoki
- 170 g vaj
- 150 g liszt
- 1 csapott tk sütőpor
- 1 csipet só
- 250 g gesztenyemassza
- 130 g cukor
- 16 g vaníliás cukor
A tetejéhez
- 125 g sült gesztenye (egész)
- 80 g étcsoki
- 50 g víz
- 2 ek cukor
- 1 ek rumaroma vagy rum
A brownie-hoz a csokit és a vajat vízgőz fölött felolvasztjuk, a lisztet pedig összekeverjük a sütőporral és a sóval. A gesztenyemasszát összekeverjük a megolvadt csokival, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egész folyós masszát összedolgozzuk a lisztes keverékkel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, és az egész sült gesztenyéből 6-8 szemet belenyomunk. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre, majd kivesszük, és legalább szoba-hőmérsékletűre hagyjuk hűlni, hogy megvágáskor ne morzsálódjon nagyon.
A tetejéhez a csokit összekeverjük a vízzel, a cukorral és a rumaromával egy kis lábasban, és összeforraljuk, de ne sokáig, mert megéghet. A csokit rákenjük a kész brownie tetejére, megszórjuk a felaprított maradék gesztenyével, és így hűtőbe tesszük 20-35 percre. Egy kis tejszínhabot minden is elbír, de ezt magában, kávé mellé ajánljuk igazán.
Ha tetszett a gesztenyés brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!