Hozzávalók
A túrógombóchoz
- 500 g túró
- 80 g zabpehelyliszt
- 50 g zabpehely
- 4 db tojássárgája
- 50 g porcukor (ízlés szerint)
Az epres tejszínhabhoz
- 200 g eper
- víz
- 40 g porcukor
- 250 ml cukrozatlan habtejszín
A tálaláshoz
- 2 - 3 db eper
- 60 g NUTELLA®️
- kb. 2 ág friss menta
Hozzávalók
A túrógombóchoz
- 500 g túró
- 80 g zabpehelyliszt
- 50 g zabpehely
- 4 db tojássárgája
- 50 g porcukor (ízlés szerint)
Az epres tejszínhabhoz
- 200 g eper
- víz
- 40 g porcukor
- 250 ml cukrozatlan habtejszín
A tálaláshoz
- 2 - 3 db eper
- 60 g NUTELLA®️
- kb. 2 ág friss menta
A zabos túrógombóchoz egy tálba öntjük a túrót, a zabpehelylisztet, a zabpelyhet, a tojások sárgáját és a porcukrot, alaposan összedolgozzuk, majd kb. 10 percet pihentetjük.
Míg a túrós keverék pihen, elkészítjük a tejszínhabhoz az epervelőt. Egy gyorsforralóba tesszük a kis darabokra vágott epret, majd egy kevés vízzel és 1 ek cukorral péppé főzzük kb. 4 perc alatt. Egy botmixer segítségével pürésítjük, és egy kis lyukú szűrőn átszűrjük.
A túróból pingponglabda méretű gombócokat formázunk, és enyhén gyöngyöző vízben 4-5 perc alatt készre főzzük, majd egy szűrőlapát segítségével kivesszük őket a vízfürdőből.
A tejszínt kemény habbá verjük a maradék porcukorral, majd beleforgatjuk az epervelőt.
Tányérra szedjük a gombócokat, nyomunk mellé az epres tejszínhabból, teszünk a tányérra pár szelet epret, majd az egészet megcsorgatjuk NUTELLA®️-val, végül friss mentalevéllel díszítjük.
Előkészítési idő: 10 perc Főzési idő: 20 perc Összesen: 30 perc
Ha tetszett a zabos túrógombóc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!