A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 150 g árpagyöngy
- só
- 4 db tojás
- 400 g paprikás füstölt kolbász
- 400 g krumpli
- 2 fej hagyma
- 3 ek olaj
- őrölt bors
- 600 g savanyú káposzta
- 1 tk füstölt pirospaprika
A tejfölös krémhez
- 600 g tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt pirospaprika
- só, bors
Rakott savanyú káposzta
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 150 g árpagyöngy
- só
- 4 db tojás
- 400 g paprikás füstölt kolbász
- 400 g krumpli
- 2 fej hagyma
- 3 ek olaj
- őrölt bors
- 600 g savanyú káposzta
- 1 tk füstölt pirospaprika
A tejfölös krémhez
- 600 g tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt pirospaprika
- só, bors
A rakott savanyú káposzta elkészítéséhez az árpagyöngyöt átmossuk, majd bő, sós vízben 40-50 perc alatt puhára főzzük, és leszűrjük. A tojásokat 8-10 perc alatt keményre főzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és 2-3 mm-es karikákra vágjuk. A kolbászt 0,5 cm vékonyra szeleteljük.
A krumplit megpucoljuk, 0,5 cm vastagra vágjuk, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
A tejfölt kikeverjük a megtisztított zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. A hagymát az olajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Ha aranybarna, rárakjuk az átmosott savanyú káposztát, megszórjuk a füstölt paprikával, és elzárjuk.
Az alapanyagok előkészítése után jöhet az összerakás: enyhén kiolajozunk egy közepes, kb. 26×26 cm-es tepsit, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat, minden elemet két részletben fogunk felhasználni. Az aljára rakjuk a krumplit, erre jöhet az árpagyöngy, a kolbász, a főtt tojás, a savanyú káposzta és a tejföl, majd ezt újra rétegezzük. Végül 200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
- Előkészítés: 50 perc
- Sütés: 30 perc
- Összesen: 80 perc
Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!