Hozzávalók
A tésztához
- 500 g túró
- 160 g liszt
- 2 db tojássárgája
- 2 ek vaníliás cukor
- 1 csipet só
A szószhoz
- 3 db tojássárgája
- 50 g puha vaj
- 1 db citrom héja
- 840 g tejföl
- 2 ek vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 5 db tojásfehérje
A tálaláshoz
- 3 ek porcukor
Stíriai metélt, ahogy Csonka András készíti
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g túró
- 160 g liszt
- 2 db tojássárgája
- 2 ek vaníliás cukor
- 1 csipet só
A szószhoz
- 3 db tojássárgája
- 50 g puha vaj
- 1 db citrom héja
- 840 g tejföl
- 2 ek vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 5 db tojásfehérje
A tálaláshoz
- 3 ek porcukor
A tésztához a túrót a liszttel, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral és a sóval összegyúrjuk. Egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kis téglalapokat vágunk belőle.
A szószhoz egy tálban összekeverjük a tojássárgájákat a vajjal, belereszeljük a citrom héját, és hozzákeverjük a tejfölt, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és ezt is óvatosan a tejfölös keverékbe forgatjuk.
A tésztából vágott téglalapokat bő, lobogó vízben kifőzzük, és leszűrve belekeverjük a tojáshabos masszába. Elegyengetjük a tepsiben úgy, hogy mindenhova kerüljön tészta és amennyire lehet a szósz legyen felül. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
- Előkészítési idő: 35 perc
- Sütési idő: 20-25 perc
- Összesen: 55-60 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!