Hozzávalók
A répás pogácsához
- 30 g vörös lencse
- 120 ml víz
- 50 g vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa (170 g/szál)
- 1 tk fűszerkömény
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- só, bors
- 40 g zabpehely
- 1 csokor snidling
- 30 ml olívaolaj
A BBQ húsvéti sonkához
- 1 szelet húsvéti főtt sonka (kb. 120 g)
- 2 ek BBQ-szósz
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek méz
- bors
- 2 tk fokhagyma-granulátum
Az összeállításhoz
- 2 db tojás
- 2 ek vaj
- 2 db burgerbuci
- 4 ek majonézes padlizsánsaláta
- 40 g rukkola
- 6 db hónapos retek
- 1 marék zöldborsócsíra
- 4 tk tormakrém
Húsvéti vega burger répás, vörös lencsés pogácsával és húsvéti sonkás burger
Hozzávalók
A répás pogácsához
- 30 g vörös lencse
- 120 ml víz
- 50 g vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa (170 g/szál)
- 1 tk fűszerkömény
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- só, bors
- 40 g zabpehely
- 1 csokor snidling
- 30 ml olívaolaj
A BBQ húsvéti sonkához
- 1 szelet húsvéti főtt sonka (kb. 120 g)
- 2 ek BBQ-szósz
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek méz
- bors
- 2 tk fokhagyma-granulátum
Az összeállításhoz
- 2 db tojás
- 2 ek vaj
- 2 db burgerbuci
- 4 ek majonézes padlizsánsaláta
- 40 g rukkola
- 6 db hónapos retek
- 1 marék zöldborsócsíra
- 4 tk tormakrém
A vörös lencsés burgerpogácsához egy gyorsforralóban kb. 8 perc alatt puhára főzzük a lencsét a vízben. A megfőtt vörös lencsét egy aprítógépben leturmixoljuk a répával, a vöröshagymával, a fűszerekkel, a zabpehellyel és a snidlinggel. Ha nehezen formázható, egy kevés zabot nyugodtan adhatunk még hozzá.
Két nagyobb burgerpogácsát formázunk a masszából, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lekenjük olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
A sonka pácához kikeverjük a BBQ-szószt, a szójaszószt, a mézet és a fűszereket. A húsvéti sonka mindkét oldalát bekenjük vele, és amikor már csak 12 perc van hátra a lencsés pogácsák sütési idejéből, bedobjuk melléjük a sonkát is, és készre sütjük.
A tojásokat kevés vajon megsütjük tükörtojásnak.
Az összeállításhoz a bucikat félbevágjuk és vajon lepirítjuk. Ezután az egyik alját megkenjük padlizsánsalátával, rakunk rá egy marék rukkolát, erre mehet egy vörös lencsés pogácsa, a felszeletelt retkek, még egy vega pogácsa, a tükörtojás és zöldborsócsíra. A felső bucit megkenjük tormakrémmel, majd ráhelyezzük a burger tetejére.
A húsvéti sonkás burgernél ugyanez a sorrend, csak a vörös lencsés pogácsa helyett a sonka kerül bele.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 35 perc
Ha tetszett a húsvéti vega és sonkás burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!