Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
800 g csirkemellfilé
4 db hamburgerbuci
50 g vaj

A BBQ szószhoz

½ fej vöröshagyma
500 g passata (passzírozott paradicsom)
3 ek barna cukor
1 ek Worcester szósz
1 ek folyékony füst
1 ek almaecet
1 tk cayenne bors
chilipehely ízlés szerint
1 ek só
1 tk bors
1 tk mustár
1 gerezd fokhagyma
1 ek füstölt paprika

A salátához

1 fej fehér káposzta (kb. 400 g)
1 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma (kicsi)
80 g érett cheddar sajt

Az öntethez

150 g majonéz
30 g natúr joghurt
só, bors
1 tk almaecet
1 tk mustár
1 kis csokor metélőhagyma
citromlé

Az édesburgonya-hasábhoz

2 db édesburgonya
1 ek kukoricakeményítő
2 ek olaj
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tépett csirkés szendvics sajtos káposztasalátával

Az isteni BBQ pulled pork soványabb, egészségesebb változata, ami szintén függőséget okoz. Mellékelve egy szuper káposztasali és a tökéletes, kívül roppanós, belül ragacsos sült édesburgonya receptje. Szaftból és ízekből nincs hiány!
Kipróbáltam, jóóó lett!
33
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
800 g csirkemellfilé
4 db hamburgerbuci
50 g vaj

A BBQ szószhoz

½ fej vöröshagyma
500 g passata (passzírozott paradicsom)
3 ek barna cukor
1 ek Worcester szósz
1 ek folyékony füst
1 ek almaecet
1 tk cayenne bors
chilipehely ízlés szerint
1 ek só
1 tk bors
1 tk mustár
1 gerezd fokhagyma
1 ek füstölt paprika

A salátához

1 fej fehér káposzta (kb. 400 g)
1 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma (kicsi)
80 g érett cheddar sajt

Az öntethez

150 g majonéz
30 g natúr joghurt
só, bors
1 tk almaecet
1 tk mustár
1 kis csokor metélőhagyma
citromlé

Az édesburgonya-hasábhoz

2 db édesburgonya
1 ek kukoricakeményítő
2 ek olaj
só, bors
Bevásárlólistához adom

A BBQ szósz hozzávalóit egy sütőtálban összekeverjük és beletesszük a megtisztított csirkemellet. Szorosan lefedjük alufóliával és 150 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 3 órán keresztül sütjük. A salátához az öntet hozzávalóit homogén állagúra keverjük, az apróra vágott snidlinget is hozzáadjuk. A káposztát vékony szálakra vágjuk, a répát a nagy, a sajtot pedig kis lyukú reszelőn lereszeljük. A lilahagymát apróra vágjuk. Csak fogyasztás előtt keverjük össze a zöldségeket az öntettel, hogy ropogósak maradjanak. Ha a hús ideje letelt, akkor a pulton pihentetjük 10-15 percet, anélkül, hogy a fóliát levennénk róla.

Az édeskrumplit alapos mosás és hámozás után vékony, max .1 cm széles hasábokra vágjuk és egy zacskóban összerázzuk a kukoricakeményítővel, hogy egyenletesen és vékonyan bevonja mindenhol. A sütőt feljebb vesszük 200 fokra és a krumplit sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk az olajjal. Ha néhány helyen foltos a keményítőtől, az ujjunkkal eloszlatjuk. Ezután sózzuk és elrendezzük őket úgy, hogy ne érjenek össze a hasábok. Első körben 20 percig sütjük, a sütő felső részén, majd kivesszük, megfordítjuk a hasábokat és a tepsit is, majd visszatesszük további 10-15 percre a sütő alsó részére.

A bucikat félbevágjuk, mindkét felét megvajazzuk és száraz, forró serpenyőben 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk őket.
A húst két villa segítségével szálaira szedjük, ráöntjük a BBQ szószt és jól összeforgatjuk vele. Tálalásnál először a húsból halmozunk a bucira, majd a káposztasalátából.
A sült édesburgonyával tálaljuk.
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások