Hozzávalók
- 500 g szilva
A sziruphoz
- 500 ml víz
- 250 ml vörösborecet
- 2 ek cukor
- 1 tk só
- 1 tk egész koriander
- 5 szem egész szegfűszeg
- ½ rúd fahéj
Hozzávalók
- 500 g szilva
A sziruphoz
- 500 ml víz
- 250 ml vörösborecet
- 2 ek cukor
- 1 tk só
- 1 tk egész koriander
- 5 szem egész szegfűszeg
- ½ rúd fahéj
A szirup hozzávalóit egy gyorsforralóban összeforraljuk, és 5-6 percig főzzük. Hagyjuk, hogy kihűljön.
A szilvát megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk, csatos üvegbe rakjuk, és ráöntjük a szirupot. Hűtőben sokáig eláll.
Ha tetszett az ecetes szilva receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!