Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 20 g cukor
- 125 ml tej
- 90 g liszt
- 1 csipet só
- 1 marék mazsola
- 2 ek vaj
A karamellizáláshoz
- 2 - 3 ek cukor
A tetejére
- baracklekvár
- porcukor
Császármorzsa
Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 20 g cukor
- 125 ml tej
- 90 g liszt
- 1 csipet só
- 1 marék mazsola
- 2 ek vaj
A karamellizáláshoz
- 2 - 3 ek cukor
A tetejére
- baracklekvár
- porcukor
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral kihabosítjuk. A sárgájához mehet a tej és a liszt, valamint a só. Elkeverjük, majd beleforgatjuk a fehérjehabot.
Egy serpenyőben felolvasztunk 2 ek vajat, és beleöntjük a tésztát. 1-2 percig magasabb lángon sütjük, majd ha már alul kezd barnulni, kicsit stabilabb a szerkezete, megszórjuk a mazsolával, és bedobjuk serpenyővel együtt a 180 fokra előmelegített sütőbe 8-10 percre. Kivesszük a serpenyőt (vigyázva, nehogy megégessük magunkat, bár én speciel mindig rámarkolok a már tűzhelyre visszarakott serpenyőnyélre :D), és visszatesszük a tűzhelyre, közepes láng fölé.
Megszórjuk a tetejét 2-3 evőkanál cukorral, majd egy határozott mozdulattal megfordítjuk, és megsütjük ezt az oldalát is úgy, hogy közben nagyobb darabokra szaggatjuk a tésztát. Átforgatjuk, hogy minden oldalát érhesse még hő, majd tányérra szedjük, és baracklekvárral, valamint porcukorral tálaljuk.
Ha tetszett a császármorzsa receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!