Vegán
Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Hozzávalók
- 1 konzerv kukorica
- 1 konzerv bab
- 1 ek ecetes jalapeño paprika
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 180 g darabolt paradicsom
- 1 - 2 csipet chilipehely
- 1 csipet kömény
- 1 csipet füstölt paprika
- 2 csipet Cayenne-bors
Mexikói paradicsomos kukoricasaláta
Hozzávalók
- 1 konzerv kukorica
- 1 konzerv bab
- 1 ek ecetes jalapeño paprika
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 180 g darabolt paradicsom
- 1 - 2 csipet chilipehely
- 1 csipet kömény
- 1 csipet füstölt paprika
- 2 csipet Cayenne-bors
A kukoricát és a babot átmosva, leszűrve a jalapeñóval együtt egy nagy tálba rakjuk, adunk hozzá sót, borsot. Az olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és ezeket is a kukoricás keverékhez adjuk. Mehet rá a többi fűszer, és egy alapos keverés után rakhatjuk is a hűtőbe, mert behűtve a legszuperebb ez a villámgyors saláta!
Ha tetszett a mexikói paradicsomos kukoricasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!