Hirdetés
Húsvéti menü

Élő evés-ivás a tetőn: íme a receptek!

Hozzávalók

háromszor
2
személyre
+

Burratás saláta

A pestohoz

1 nagy marék pisztácia
1 csokor bazsalikom
olívaolaj
bors

A salátához

2 nagy marék rukkola
6 - 7 szem koktélparadicsom
1 db burrata sajt

Cime de rapa

4 ek olívaolaj
6 - 7 db szardella
4 szem koktélparadicsom
8 szem kapribogyó
bors
1 db szárítottchilipaprika
1 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb brokkoli
orecchiette tészta
1 kis marék rukkola

Jani steak-je. sajtmártással

A hagymához

2 fej vöröshagyma

A mártáshoz

50 g vaj
1 nagy ek liszt
3 dl tej
1 dl sör
200 g cheddar sajt

A grillezéshez

3 db kaliforniai paprika
250 g nagyobb méretű gomba
500 g hátszín
bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Élő evés-ivás a tetőn: íme a receptek!

Múlt héten élőben főztünk (és söröztünk) Jancsa Janival: sokan kértétek a videóban látható kaják receptjeit, szóval most végre megírtuk őket! :D Teszteljétek, a videót nézzétek vissza, hamarosan pedig újabb élőadásokkal jövünk!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

háromszor
2
személyre
+

Burratás saláta

A pestohoz

1 nagy marék pisztácia
1 csokor bazsalikom
olívaolaj
bors

A salátához

2 nagy marék rukkola
6 - 7 szem koktélparadicsom
1 db burrata sajt

Cime de rapa

4 ek olívaolaj
6 - 7 db szardella
4 szem koktélparadicsom
8 szem kapribogyó
bors
1 db szárítottchilipaprika
1 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb brokkoli
orecchiette tészta
1 kis marék rukkola

Jani steak-je. sajtmártással

A hagymához

2 fej vöröshagyma

A mártáshoz

50 g vaj
1 nagy ek liszt
3 dl tej
1 dl sör
200 g cheddar sajt

A grillezéshez

3 db kaliforniai paprika
250 g nagyobb méretű gomba
500 g hátszín
bors
Bevásárlólistához adom

Zoli zseniális burratás salátája

Egy mozsárban összetörjük a pisztáciát a bazsalikomlevelekkel, öntünk hozzá olívaolajat, hogy krémessé váljon a pesto, végül sózzuk, borsozzuk. Egy nagy tálba szórjuk a rukkolát, rádobáljuk a félbevágott koktélparadicsomokat, a közepére helyezzük a burratát, rápakoljuk a pestot, picit sózzuk, borsozzuk és már kész is vagyunk.

Orecchiette alla cime de rapa, azaz az egyik legjobb olasz pasta

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat és beledobjuk a szardellákat. Pár perc alatt a forró olajban szinte elolvadnak, ez lesz a szósz alapja. A koktélparadicsomokat kettévágjuk és egyszerűen csak kézzel belenyomkodjuk a serpenyőbe, majd pár perc alatt összesütjük a szószt. Hozzádobjuk a kapribogyót, pici sót, borsot, belemorzsoljuk a paprikát és adunk hozzá apróra vágott fokhagymát. A brokkolit rózsáira szedjük és egy nagy adag, enyhén sós vízben megfőzzük a tésztával együtt, majd összeforgatjuk a mártással és közben hozzádobjuk a rukkolát is.

Jani steak-je, sajtmártással

A hagymát egy száraz serpenyőben, pici sóval, alacsony hőfokon karamellizáljuk. A mártáshoz egy kisebb lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük a tejjel. Pár perccel később mehet bele a sör, majd egy átkeverés után a cheddar is, végül jól átkeverjük a mártást. Közben a kaliforniai paprikákat kettévágjuk és felrakjuk őket a gombákkal együtt a grillrácsra sülni. Amint a paprika és a gomba kész van, mehet a grillrácsra a hús is, egy sózás és borsozás után, amiket oldalanként 2-3 percig sütünk. Ha megsültek a húsok, már tálalhatjuk is a grillezett zöldségekkel, a karamellizált hagymával és a mártással.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások