Hozzávalók
Burratás saláta
A pestohoz
- 1 nagy marék pisztácia
- 1 csokor bazsalikom
- olívaolaj
- só
- bors
A salátához
- 2 nagy marék rukkola
- 6 - 7 szem koktélparadicsom
- 1 db burrata sajt
Cime de rapa
- 4 ek olívaolaj
- 6 - 7 db szardella
- 4 szem koktélparadicsom
- 8 szem kapribogyó
- só
- bors
- 1 db szárítottchilipaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb brokkoli
- orecchiette tészta
- 1 kis marék rukkola
Jani steak-je. sajtmártással
A hagymához
- 2 fej vöröshagyma
- só
A mártáshoz
- 50 g vaj
- 1 nagy ek liszt
- 3 dl tej
- 1 dl sör
- 200 g cheddar sajt
A grillezéshez
- 3 db kaliforniai paprika
- 250 g nagyobb méretű gomba
- 500 g hátszín
- só
- bors
Hozzávalók
Burratás saláta
A pestohoz
- 1 nagy marék pisztácia
- 1 csokor bazsalikom
- olívaolaj
- só
- bors
A salátához
- 2 nagy marék rukkola
- 6 - 7 szem koktélparadicsom
- 1 db burrata sajt
Cime de rapa
- 4 ek olívaolaj
- 6 - 7 db szardella
- 4 szem koktélparadicsom
- 8 szem kapribogyó
- só
- bors
- 1 db szárítottchilipaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb brokkoli
- orecchiette tészta
- 1 kis marék rukkola
Jani steak-je. sajtmártással
A hagymához
- 2 fej vöröshagyma
- só
A mártáshoz
- 50 g vaj
- 1 nagy ek liszt
- 3 dl tej
- 1 dl sör
- 200 g cheddar sajt
A grillezéshez
- 3 db kaliforniai paprika
- 250 g nagyobb méretű gomba
- 500 g hátszín
- só
- bors
Zoli zseniális burratás salátája
Egy mozsárban összetörjük a pisztáciát a bazsalikomlevelekkel, öntünk hozzá olívaolajat, hogy krémessé váljon a pesto, végül sózzuk, borsozzuk. Egy nagy tálba szórjuk a rukkolát, rádobáljuk a félbevágott koktélparadicsomokat, a közepére helyezzük a burratát, rápakoljuk a pestot, picit sózzuk, borsozzuk és már kész is vagyunk.
Orecchiette alla cime de rapa, azaz az egyik legjobb olasz pasta
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat és beledobjuk a szardellákat. Pár perc alatt a forró olajban szinte elolvadnak, ez lesz a szósz alapja. A koktélparadicsomokat kettévágjuk és egyszerűen csak kézzel belenyomkodjuk a serpenyőbe, majd pár perc alatt összesütjük a szószt. Hozzádobjuk a kapribogyót, pici sót, borsot, belemorzsoljuk a paprikát és adunk hozzá apróra vágott fokhagymát. A brokkolit rózsáira szedjük és egy nagy adag, enyhén sós vízben megfőzzük a tésztával együtt, majd összeforgatjuk a mártással és közben hozzádobjuk a rukkolát is.
Jani steak-je, sajtmártással
A hagymát egy száraz serpenyőben, pici sóval, alacsony hőfokon karamellizáljuk. A mártáshoz egy kisebb lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük a tejjel. Pár perccel később mehet bele a sör, majd egy átkeverés után a cheddar is, végül jól átkeverjük a mártást. Közben a kaliforniai paprikákat kettévágjuk és felrakjuk őket a gombákkal együtt a grillrácsra sülni. Amint a paprika és a gomba kész van, mehet a grillrácsra a hús is, egy sózás és borsozás után, amiket oldalanként 2-3 percig sütünk. Ha megsültek a húsok, már tálalhatjuk is a grillezett zöldségekkel, a karamellizált hagymával és a mártással.