Hirdetés
Green Kitchen

5 perfekt gesztenyés desszert a hétvégére

Hirdetés

5 perfekt gesztenyés desszert a hétvégére

Hirdetés
Ha esetleg egy nyugis, főzőcskézős hétvégét terveznétek, esetleg vendégeket vártok, itt az 5 legtutibb gesztenyés édességünk egy helyen! Van köztük megúszós, villantós, klasszikus és újhullámos. Egy viszont közös bennük: mindegyik zseniálisan finom. Használjátok ki a gesztenyeszezont, amíg nem késő, mert kettőt pislogunk és megint várhatunk rá egy évet!
Hirdetés

Gesztenyés torta, amit imádni fogtok

Az a jó ebben a tortában – sok egyéb más mellett –, hogy amilyen bonyolultnak és édesnek tűnik, annyira nem az! Amiből viszont akad benne bőven, az a gesztenye! Ugyanis nemcsak a krém gesztenyés, hanem még a piskóta is, úgyhogy fanoknak kötelező. Különösebb felkészültséget vagy extra alapanyagokat sem igényel, szóval essetek neki bátran! 

Gesztenyés-marcipános-meggyes rétes 

Ha valamilyen fura oknál fogva nem rajonganátok a bejgliért, ez a rétes még az ünnepi asztalon is megállja a helyét a klasszikus desszert alternatívájaként. Egyrészt azért, mert tartalmazza a már jól megszokott ízt, viszont ezzel a marcipános-meggyes csavarral simán jelentkezhettek az este sztárja címért. Másrészt kizárt, hogy valaki majd a diós/mákos tekercsért kiáltana borzalmában, úgyhogy ne féljetek kipróbálni, mert garantált a siker!

Isteni gesztenyés pite 

Ez egy igazán megúszós süti, tokkal-vonóval max. egy óra alatt már villázhatjátok is magatokba ezt a gesztenyés csodát, úgyhogy onnantól, hogy megvan hozzá minden, semmilyen észbontó felkészültséget nem igényel. Csodálkoznánk, ha nem fogyna el rekordidő alatt, de ha mégis így történne, a délutáni kávéval is fergeteges párosítás! 

Gesztenyés tortelli

Vándoroljunk kicsit délebbre, és ismerkedjünk meg az olaszok hókiflijével, mert eléggé érdemes. Ez a recept azért jó, mert szintén nem különösebben bonyolult, másrészt kedvedre variálhatod benne a tölteléket, így majdnem lehetetlen megunni. Ha egy szép fémdobozt átkötsz egy hozzá illő selyemszalaggal, ajándéknak sem utolsó! 🙂

Gesztenyepüré 

Egyet se féljetek, természetesen nem hagyunk titeket gesztenyepüré nélkül. Bár tény és való, hogy sokkal egyszerűbbnek tűnik átpasszírozni a krumplinyomón a kész bolti verziót, de higgyétek el, hogy ez sokkal finomabb lesz! Arról nem is beszélve, hogy tutira ‘E’ és minden fölösleges hozzávalótól mentes lesz, amire semmi szüksége a testednek, tehát abszolút megéri azt a pici extra energiát. 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások