Hirdetés
Green Kitchen

7 nap 7 recept, a legjobb spanyol kaják

Hirdetés

7 nap 7 recept, a legjobb spanyol kaják

Hirdetés
A kívánságok listáján most valószínűleg elég előkelő helyen végezne az utazás bárhová, a spanyol tengerpart meg pláne. Repjegyet nem igérhetünk, de fantasztikus, mediterrán ízeket annál inkább. Kapcsoljatok be egy kis spanyol zenét, és induljon a fiesta!
Hirdetés

Cuccos spanyol leves: escudella 

Bár a spanyoloknál nem jellemző a farkasordító hideg, azért frankó levesekből ők sem szenvednek hiányt. Ez az a fajta, ami után már maximum egy sütit tolsz be, mert olyan tartalmas, hogy főételnek is elmegy. Rengeteg hús, krumpli és még tészta is elfért benne. Ha életed megfázásával küzdesz, ez garantáltan visszahoz az élők sorába! 

Escudella

Spanyol hot dog

Mivel most nem nagyon van hova menni bulizni (vagy bármit csinálni), sokkal jobban felértékelődött a közösen töltött idő. Ha valami brutális jósággal kényeztetnéd a vendégeidet, akkor megtaláltad, amit keresel. Idő éppenséggel van az elkészítésére, szóval ne tartson vissza semmi, mert ezt imádni fogjátok! Roppanós virsli, iberico sonka és egy durván megtolt romesco szósz. Kell ennél több egy tökéletes délutánhoz? 

Spanyol hot dog

Croquetas 

Nem csak mi, magyarok fedeztük ám fel, hogy rántva minden jobb. A croquetas gyakorlatilag rántott besamel, és már most szólunk, hogy durván addiktív. Délutáni snacknek is ideális, de akkor is zseni, ha unjátok a megszokott köreteket. A vegák se mondjanak le róla, csak hagyják ki belőle a sonkát és helyettesítsék pl. jalapenoval. 

Croquetas

Tenger gyümölcsei paella

Talán az egyik legkirályabb dolog, amit a spanyolok a világnak adtak (közvetlenül Penélope Cruz után) az a paella. Kicsit olyan, mint a mi lecsónk, abban az értelemben, hogy a végtelenségig variálható hússal, halakkal, vagy csak simán zöldségekkel. Bármelyik mellett is teszitek le a voksotokat, évente minimum egyszer kötelező elkészíteni! 

Tenger gyümölcsei paella

Padron paprika

Ha van étel, ami nem hiányozhat egy magára valamit is adó tapas bárból, az a padron. Aki esetleg nem ismerné, ez egy kifejezetten melegebb éghajlatot kedvelő paprikafajta. Az erős, zöld színe ne tévesszen meg, mert egyáltalán nem csípős. A legjobb az egészben, hogy mindössze 3 hozzávalóra van szükséged ahhoz, hogy elkészítsd ezt a fantasztikus előételt, és máris Barcelonában érezheted magad. 

Padron paprika

Lentejas

Bár azt hinné az ember, hogy a főzelék egy olyan “magyar dolog”, azért lehet vele találkozni máshol is. A spanyol változatból természetesen nem hiányozhat a chorizo, aminek a pikáns íze nagyon megdobja az egész sztorit. Ne várjatok vele szilveszterig, egy kis pénzecske mindig jól jön, nem igaz? 

Előnézet új fülön

Lentejas, a spanyolok brutális lencsefőzeléke
Lentejas

Karamellkrémmel töltött churros

A spanyolok egyik legikonikusabb desszertje és street foodja is egyben ez a pofátlanul cukros édesség. Ha nem lenne önmagában is egy hónapra elég kalória ebben az égetett tésztában, mi még meg is töltöttük egy kevés karamellel. Hát igen… nem ismerjük a határokat 😀 

Karamellkrémmel töltött churros

Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások