A sajtmennyországba végtelenül sok lépcsőfok vezet – mi most azt a 7-et gyűjtöttük össze, amiket feltétlen meg kell kóstolnotok még a földön!
Ricottás-zöldborsós spagetti trappistával
Kezdésnek jöhet is a hétköznapi sajtok császára, a trappista. A legtöbb háztartásban alapkellék, és nem véletlenül! Sokféle módon felhasználható, nincs markáns íze, mégis hozza a sajtélményt. A rántott verziótól kezdve akár tésztára is reszelhetitek, nem ír fel a rendőr – legfeljebb az olasz ismerősök vonnák fel a szemöldöküket. (De ők most az ismert okok miatt úgysem járnak Magyarországon! :D)
Kéksajtos-céklás-diós pite
Kéksajtos kedd? Naná! A natúr trappistával ellentétben a kéksajt eszméletlenül erőteljes ízeket kínál, bármilyen ételhez is használjátok. Salátákban vagy házi készítésű péksütikben is remekel, de pitében se pite! A téli szezon színes sztárja, a cékla lesz a házastársa ebben a pikk-pakk összerakható, mégis különleges ételben, ami kilép a hétköznapok szürkeségéből, mind színeiben, mind ízeiben, mind formájában.
Caprese csirke sok-sok olvadó mozzarellával
A hét közepi motivációért a mozzarella felel, nem is akárhogy. Egy extrém módon szaftos és paradicsomos, csirkés egytálétel sajtfőnökeként lágyan körbeöleli a tányért, és végtelen energiát ad! Nem kell túlgondolni, tökéletesen hozza az olaszos életérzést, kóstolás után pedig garantáltan nem marad el a hangos „Mamma mia”!
Vegán sajtos brokkolikrémleves
Ha sok lenne a sajtból (bár nehéz elképzelni, hogy létezik ilyen), néha pihentessétek a gyomrotokat egy kis sajtmentes sajttal. A krémlevesek, nevükhöz méltó módon, nem tudnak csalódást okozni krémesség tekintetében, és megsúgjuk, hogy a vegán sajtok semmit sem vesznek el ebből az élményből, sőt!
Kólaszószos burger chilis camembert sajttal turbózva
A lightos ízek után azért persze érdemes odacsapni egyet az ízlelőbimbóknak, méghozzá ezzel a bombasztikus burgerrel! Minden eleme külön is csodálatos, de eggyé válva észbontó kombót alkotnak, nincs ember a világon, aki ellen tudna (vagy akarna) állni neki. Az édes-sós ízek kiegyenlítődéséért ezúttal a chilis camembert felel, és azt kell mondjuk, hibátlanul végzi a munkáját.
Vargányarizottó
Hogy is hagyhatnánk ki a listából a parmezánt? Az olasz keménysajt a rizottó lelke, fantasztikusan idomul a vargányához, de hamár sokféle sajtról írunk, emeljük a tétet egy halloumi feltéttel! Ennek a sajtnak hatalmas előnye, hogy nem olvad szét sütés közben, „csak” tökéletesen rápirul egy vékony kéreg, ami úgy ad neki egy plusz ízt, hogy közben mégsem befolyásolja az amúgy semleges, ámde sós sajt ízét.
Burgonyapürés gofri cheddar sajttal
Egy igazi junk-álom ez a gofri, amit nyugggodtan készítsetek el akár egy hétvégi brunchra. Az előző napi ebédről megmaradt krumplipürébe is új életet leheltek, ami önmagában is szuper, de ne érjétek be ennyivel! Az intenzívebb, markáns cheddar robbantja az igazi ízbombát ebben az amúgy szuperegyszerű kis kajában. Higgyétek el, függővé tesz!
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!