Hozzávalók
Az almás töltelékhez
- 4 db édesebb fajta alma
- ½ db citrom leve
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek búzadara
- 1 mk fahéj
A túrós töltelékhez
- 400 g túró
- 2 db tojássárgája
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek tejföl
- 1 ek búzadara
A mákos töltelékhez
- 250 g darált mák
- 100 g cukor
- 180 ml tej
- 1 db citrom reszelt héja
Az összeállításhoz
- 12 db réteslap
- 100 g olvasztott vaj
- 1 db tojás
- porcukor
3 rétes egyben: ez a rétespiramis!
Hozzávalók
Az almás töltelékhez
- 4 db édesebb fajta alma
- ½ db citrom leve
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek búzadara
- 1 mk fahéj
A túrós töltelékhez
- 400 g túró
- 2 db tojássárgája
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek tejföl
- 1 ek búzadara
A mákos töltelékhez
- 250 g darált mák
- 100 g cukor
- 180 ml tej
- 1 db citrom reszelt héja
Az összeállításhoz
- 12 db réteslap
- 100 g olvasztott vaj
- 1 db tojás
- porcukor
Az almákat lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével és kicsit állni hagyjuk. A túrót villával összetörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. A mákot egy lábosba rakjuk, és kb. 5 perc alatt összefőzzük a többi hozzávalóval (ha száraznak tűnne, adunk hozzá még egy kevés tejet vagy baracklekvárt). A reszelt almához keverjük a töltelék többi hozzávalóját.
3 db réteslapot megkenünk olvasztott vajjal és egymásra rakjuk őket. Az egyik szélére halmozzuk a kinyomkodott reszelt almát egy csíkban, majd feltekerjük. Újabb 3-3 réteslapba beletekerjük ugyanígy a túrós és a mákos tölteléket is. Az utolsó 3 lapot szintén megkenjük vajjal, egymásra rakjuk őket, és az alsó szélére egymás mellé helyezünk 2 db rétest, a harmadikat pedig erre a kettőre rá, majd az egészet beletekerjük a réteslapba.
Az így kapott hármas “rudat” lekenjük a felvert tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Mikor kihűlt, megszórjuk porcukorral és szeletelve tálaljuk.