Hirdetés
Bespájzolva

Baklavaparfé

Hozzávalók

1
klasszikus kenyérsütő formához
+

A rétegekhez

1 csomag réteslap

A parféalaphoz

1 - 1 marék apróra vágott pisztácia, mandula és dió
4 db tojás
130 g cukor
500 ml habtejszín
150 g fehér csoki
2 tk rózsavíz
1 db citrom reszelt héja
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Baklavaparfé

Baklavát már sokféleképpen készítettünk az SK oldalán (mini, klasszik, grill, tekercs stb.), de parfé változatban még sosem. Ám mindennek eljön az ideje, úgyhogy legyen ez egy igazi, nyárbúcsúztató desszert, ami amúgy télen is éppoly jó!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

1
klasszikus kenyérsütő formához
+

A rétegekhez

1 csomag réteslap

A parféalaphoz

1 - 1 marék apróra vágott pisztácia, mandula és dió
4 db tojás
130 g cukor
500 ml habtejszín
150 g fehér csoki
2 tk rózsavíz
1 db citrom reszelt héja
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A réteslapokat egy sütőpapíros tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A krémhez a magvakat durvára vágjuk, egy serpenyőben lepirítjuk, majd félrerakjuk. A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor felével, a sárgájákat pedig a másik felével.

A habtejszínt is kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a vízgőz fölött felolvasztott fehér csokival, valamint a habbá vert fehérjével és sárgájával. Belekeverjük a lepirított magvakat, fél citrom levét és az egész héját, és rétegezzük a megsült réteslapokkal egy fóliával kibélelt formában. Fagyasztóba rakjuk 4-5 órára vagy egy éjszakára.

Másnap kifordítjuk a formából, és apróra vágott magvakkal díszítjük.

Baklavaparfé

Ha tetszett a baklavaparfé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások