Hozzávalók
A rétegekhez
- 1 csomag réteslap
A parféalaphoz
- 1 - 1 marék apróra vágott pisztácia, mandula és dió
- 4 db tojás
- 130 g cukor
- 500 ml habtejszín
- 150 g fehér csoki
- 2 tk rózsavíz
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ db citrom leve
Hozzávalók
A rétegekhez
- 1 csomag réteslap
A parféalaphoz
- 1 - 1 marék apróra vágott pisztácia, mandula és dió
- 4 db tojás
- 130 g cukor
- 500 ml habtejszín
- 150 g fehér csoki
- 2 tk rózsavíz
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ db citrom leve
A réteslapokat egy sütőpapíros tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A krémhez a magvakat durvára vágjuk, egy serpenyőben lepirítjuk, majd félrerakjuk. A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor felével, a sárgájákat pedig a másik felével.
A habtejszínt is kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a vízgőz fölött felolvasztott fehér csokival, valamint a habbá vert fehérjével és sárgájával. Belekeverjük a lepirított magvakat, fél citrom levét és az egész héját, és rétegezzük a megsült réteslapokkal egy fóliával kibélelt formában. Fagyasztóba rakjuk 4-5 órára vagy egy éjszakára.
Másnap kifordítjuk a formából, és apróra vágott magvakkal díszítjük.
Ha tetszett a baklavaparfé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!