Hozzávalók
A rétegek közé
- 100 g aszalt sárgabarack
- 40 ml barackpálinka
- 60 ml meleg víz
A krémhez
- 3 db tojás
- 120 g kristálycukor
- 500 g mascarpone
A rétegezéshez
- kb. 50 db amaretti keksz
- holland kakaópor
Hozzávalók
A rétegek közé
- 100 g aszalt sárgabarack
- 40 ml barackpálinka
- 60 ml meleg víz
A krémhez
- 3 db tojás
- 120 g kristálycukor
- 500 g mascarpone
A rétegezéshez
- kb. 50 db amaretti keksz
- holland kakaópor
A barackpálinkás tiramisuhoz először az aszalt barackokat apró, 2-3 mm-es kockákra vágjuk, és beáztatjuk a barackpálinka és víz keverékébe. A krémhez a tojásokat és a cukrot egy tálba rakjuk, majd a tálat vízgőz fölé helyezzük, és kevergetve csípősre melegítjük a benne lévő cukros tojást (50-60 fokig), ügyelve, hogy ne főjön meg a tojás. Amikor jó meleg, „csípi az ujjunkat”, akkor levesszük a gőzről, és kihűlésig habosítjuk robotgéppel, magas fokozaton.
A mascarponét is kihabosítjuk, hogy kicsit stabilabb legyen az állaga, majd belekeverjük a tojáshabot. Jöhet a rétegezés: egy tál aljára kenünk kevés krémet, erre jön egy réteg amaretti keksz, kakaószórás és egy réteg barack. Megint krém, aztán keksz, barack, kakaópor, végül egy utolsó réteg krém, amit megszórunk apróra tört amaretti keksszel, kakaóporral, és a tetejére terítünk kevés barackot, végül a kész tiramisut 3-4 órára a hűtőbe rakjuk dermedni.
- Elkészítés: 40 perc
- Pihentetés: min. 3 óra
Ha tetszett a dinnyés-kecskesajtos marhaburger recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!