Hozzávalók
A palacsintatésztához
- 10 púpozott ek liszt
- 1 ek cukor
- 2 egész tojás
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi sütőpor
- ½ l tej részletekben adagolva
A töltelékhez
- 80 dkg túró
- 6 db tojás
- 120 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db citrom
- 1 marék mazsola
A vaníliasodóhoz
- 6 db tojássárgája
- 1 ek porcukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 8 dl tej
Palacsinta + túrós töltelék + vaníliasodó = bécsi palacsinta
Hozzávalók
A palacsintatésztához
- 10 púpozott ek liszt
- 1 ek cukor
- 2 egész tojás
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi sütőpor
- ½ l tej részletekben adagolva
A töltelékhez
- 80 dkg túró
- 6 db tojás
- 120 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db citrom
- 1 marék mazsola
A vaníliasodóhoz
- 6 db tojássárgája
- 1 ek porcukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 8 dl tej
A palacsintához a hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet részletekben adagoljuk: egy kis tej, egy kis keverés, ez fontos, hogy ne legyen csomós. Ezt egy beolajozott, serpenyőbe öntjük, majd igyekszünk a tésztát egyenletesen eloszlatni. A palacsintákat 1-2 perc alatt készre sütjük.
A túrót a tojások sárgájával, a porcukorral, vaníliás cukorral és a rumba áztatott mazsolával, citromok reszelt héjával, levével jól kikeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összedolgozzuk a túrós krémmel.
A töltelékkel jól megpakoljuk a palacsintákat, ezután félbe, majd ismét félbe hajtjuk őket és tűzálló tálba tesszük őket úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Gyorsan elkészítjük a sodót: a tojások sárgáját egy üstben habosra keverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, majd vízgőz felett folytonosan kevergetve hozzáöntjük a felmelegített (de nem forró) tejet. Pár percig kevergetjük és amikor sűrűsödni kezd, nyakon öntjük vele a palacsintákat. 150 fokos hőlégkeveréses sütőben 10-15 percig sütjük, végül porcukorral megszórva tálaljuk.