Hozzávalók
A tésztához
- 400 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 150 g vaj
- 90 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 100 ml tejföl
- 170 g baracklekvár
A töltelékhez
- 3 db tojás
- 180 g kristálycukor
- 150 g darált dió
A lekenéshez
- 1 db tojássárgája
Diós rácsos
Hozzávalók
A tésztához
- 400 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 150 g vaj
- 90 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 100 ml tejföl
- 170 g baracklekvár
A töltelékhez
- 3 db tojás
- 180 g kristálycukor
- 150 g darált dió
A lekenéshez
- 1 db tojássárgája
A diós rácsos elkészítésének első lépése, hogy a tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejfölt, és átgyúrjuk a tésztát. A tészta ⅔-át lisztezett felületen kinyújtjuk a tepsi méretére, és leterítjük a tepsi aljára. Ezt megkenjük a lekvárral.
A töltelékhez habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd beleforgatjuk a darált diót, és a lekvár tetejére kenjük. A maradék tésztát 3 mm-es vastagságúra nyújtjuk, 1 cm-es csíkokat vágunk belőle, majd a süti tetejére rakjuk, mintha rácsos lenne. A tésztát lekenjük a tojássárgájával, és betoljuk a sütit a 180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percre. Mikor kihűlt, éles késsel szeleteljük.
- Elkészítési idő: 30-35 perc
- Sütési idő: 35-40 perc
Ha tetszett a diós rácsos recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!