Hozzávalók
Az alaphoz
- 5 db tojássárgája
- 60 g cukor
- 700 ml tej
- ½ db vaníliarúd kikapart magjai
- 1 csipet só
- 6 db kifli
A középső réteghez
- 500 g eper
- 40 g vaj
- 30 g cukor
A tetejére
- 4 ek eperlekvár
- 5 db tojásfehérje
- 50 g cukor
Hozzávalók
Az alaphoz
- 5 db tojássárgája
- 60 g cukor
- 700 ml tej
- ½ db vaníliarúd kikapart magjai
- 1 csipet só
- 6 db kifli
A középső réteghez
- 500 g eper
- 40 g vaj
- 30 g cukor
A tetejére
- 4 ek eperlekvár
- 5 db tojásfehérje
- 50 g cukor
Az epres máglyarakás alapjához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a vaníliamagokat és a sót. A kifliket kisebb darabokra vágjuk, és beleforgatjuk a tejes alapba.
A középső réteghez az epreket kicsumázzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd összekeverjük a vajjal és a cukorral.
Mikor a kiflidarabok magukba szívták a tejes alapot, a mennyiség felét eloszlatjuk a tepsiben, erre simítjuk az epret, majd jöhet rá a kiflis réteg másik fele. Egyenletesre nyomkodjuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 20 percre.
Mikor letelt az idő, megkenjük a 4 evőkanál eperlekvárral, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük a cukorral, rásimítjuk a megsült epres-kiflis alapra, és visszatoljuk a sütőbe kb. 10 percre, amíg aranybarna színt kap a hab. Mikor langyosra hűlt, már szeletelhetjük is.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 35 perc
- Összesen: 50 perc
Ha tetszett az epres máglyarakás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!