Hozzávalók
A fagyihoz
- 90 g kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor (10 g-os kiszerelés)
- 300 ml tej
- 500 ml habtejszín
- ½ db narancs héja
- 1 ½ ek mézeskalács-fűszerkeverék
- 6 db tojássárgája
- 50 g mézeskalács
A sziruphoz
- 100 ml víz
- 2 ek citromlé
- 3 ek méz
- 3 tk mézeskalács-fűszerkeverék
Hozzávalók
A fagyihoz
- 90 g kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor (10 g-os kiszerelés)
- 300 ml tej
- 500 ml habtejszín
- ½ db narancs héja
- 1 ½ ek mézeskalács-fűszerkeverék
- 6 db tojássárgája
- 50 g mézeskalács
A sziruphoz
- 100 ml víz
- 2 ek citromlé
- 3 ek méz
- 3 tk mézeskalács-fűszerkeverék
A mézeskalácsfagyi elkészítéséhez a cukrokat, a tejet, a tejszínt, a narancshéjat és a fűszerkeveréket egy közepes lángon melegített lábasban felmelegítjük, majd ha gyöngyözve felforrt, elzárjuk, és átszűrjük.
Óvatosan ráöntjük a tojássárgájákra, egy habverővel elkeverjük, visszaöntjük a lábasba, és folyamatosan kevergetve 3-4 percig főzzük.
Ezután alaposan kihűtjük, majd egy fagyigépben elkészítjük. Ha nincs gépünk, fagyasztóba tesszük, és félóránként átkeverjük egy habverővel. Ez a megoldás sem rossz, de így legalább 2-3 óra fagyasztással kell számolni. Amikor még keverhető, de már hideg, az összetört mézeskalácsot vagy mézespuszedlit is belekeverjük.
Közben elkészítjük a szirupot: egy gyorsforralóban összeforraljuk a hozzávalókat, majd a felére redukáljuk. A gombócozott mézeskalácsfagyit a sziruppal meglocsolva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Hűtés: 4 óra
Ha tetszett a mézeskalácsfagyi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ha a házi mézeskalács-fűszerkeveréket elkészítettétek, ne álljatok meg a sima mézeskalácsnál vagy mézeskalácsos kávénál. Próbáljátok ki ezekben a csodás desszertekben is az ízvilágot, higgyétek el, nagyon jól áll mindegyiknek!
Zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu