Hozzávalók
- 400 ml habtejszín
- 100 ml frissen facsart narancslé
- 500 ml tej (3,8% zsírtartalmú)
- 1 db narancs héja
- 130 g porcukor
- 1 szem tonkabab
- 11 db tojássárgája
- 1 nagy marék dió
- 1 - 2 ek méz
Narancsos-tonkababos angolkrém mézes dióval
Hozzávalók
- 400 ml habtejszín
- 100 ml frissen facsart narancslé
- 500 ml tej (3,8% zsírtartalmú)
- 1 db narancs héja
- 130 g porcukor
- 1 szem tonkabab
- 11 db tojássárgája
- 1 nagy marék dió
- 1 - 2 ek méz
A habtejszínt, a narancslevet, a tejet, a narancshéjat és a porcukrot feltesszük egy edénybe, és felmelegítjük, közben belereszeljük egy tonkabab felét (mérettől függően, érzéssel).
Egy vízgőz feletti habüstbe (a víz ne érjen hozzá az üst aljához) beletesszük a 11 db tojássárgáját, és fokozatosan, közben kevergetve, hozzáöntjük a tejes mixünket. Folyamatos keverés mellett, egy maghőmérő segítségével addig főzzük a krémet, amíg el nem éri a 84-85 fokot.
A diót összekeverjük a mézzel, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A krémet poharakba öntjük, lehűtjük, majd tálaláskor megszórjuk a mézes dióval.
Ha tetszett a Narancsos-tonkababos angolkrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!