Hozzávalók
A tésztához
- 250 g liszt
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
- 150 g puha vaj
- 1 db tojás
A diós réteghez
- 60 ml méz
- 60 ml juharszirup
- 100 g vaj
- 50 ml tejszín
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 db tojás
- 250 g pekándió
- durva szemű tengeri só
Pekándiós szelet
Hozzávalók
A tésztához
- 250 g liszt
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
- 150 g puha vaj
- 1 db tojás
A diós réteghez
- 60 ml méz
- 60 ml juharszirup
- 100 g vaj
- 50 ml tejszín
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 db tojás
- 250 g pekándió
- durva szemű tengeri só
A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, elmorzsoljuk a vajjal. Belekeverjük a tojás, összegyúrjuk, és egy sodrófával akkora téglalapot nyújtunk, amekkora a tepsi. Sütőpapírral kibéleljük, és belerakjuk a tésztát. Picit megszurkáljuk fogpiszkálóval, és 180 fokos sütőben sütjük 5 percig.
Közben megcsináljuk a diós réteget. A pekándió, a só és a tojás kivételével a hozzávalókat egy serpenyőben összemelegítjük. Ha már kicsit rotyog, elzárjuk, és hagyjuk 2-3 percet hűlni. Egy keverőtálban felverjük a tojást, és fokozatosan hozzácsorgatjuk a vajas keveréket. Durvára aprítjuk a diót, és ezt is beleszórjuk. Összeforgajtuk, és az elősütött tésztára öntjük. Visszarakjuk a sütőbe további 25 percre. Ha megsült, kivesszük és kihűtjük. Kockákra vágva, egy csipet tengeri sóval megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a pekándiós szelet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!