Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 160 g kristálycukor
- 100 ml étolaj
- 60 g durvára vágott dió
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g reszelt sárgarépa
- 160 g finomliszt
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 500 g túró
- 250 g mascarpone
- 60 g porcukor
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 db citrom reszelt héja
A tetejére
- 1 ek tökmag
- 1 ek dió
Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 160 g kristálycukor
- 100 ml étolaj
- 60 g durvára vágott dió
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g reszelt sárgarépa
- 160 g finomliszt
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 500 g túró
- 250 g mascarpone
- 60 g porcukor
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 db citrom reszelt héja
A tetejére
- 1 ek tökmag
- 1 ek dió
A túrókrémes répatorta-kocka elkészítéséhez a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és elkeverjük a tésztát. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 45-50 perc alatt készre sütjük az alapot. Mikor kihűlt, kivesszük a formából és egy tányérra rakjuk.
A krémhez a mascarponét kihabosítjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára keverjük a krémet, majd a süti tetejére kenjük. A tökmagot és diót durvára vágjuk, megszórjuk vele a krémet, végül éles késsel felszeleteljük a sütit.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 45-50 perc
Ha tetszett a túrókrémes répatorta-kocka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!