A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 400 g csiperkegomba
- 100 g finomliszt
- 4 db tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- só
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 200 g majonéz
Rántott gomba
A megúszós kaják támogatója a
A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 400 g csiperkegomba
- 100 g finomliszt
- 4 db tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- só
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 200 g majonéz
A rántott gomba elkészítéséhez először a gombákat alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük őket papírtörlővel. Három tálat teszünk magunk elé: egyet a lisztnek, egy másikat a felvert tojásnak, egy harmadikat pedig a zsemlemorzsának. A lisztet alaposan megsózzuk, és jöhet a panírozás. A gombákat előbb beleforgatjuk a lisztbe, aztán belemártjuk a tojásba, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Egy lábasban bő olajat melegítünk, és amikor elérte a kb. 160 fokot, 4-5 darabonként kisütjük a bepanírozott gombákat. Amikor szép aranybarnára sültek, papírtörlővel bélelt tálba szedjük őket. Tálalásnál majonézt adunk mellé.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!