Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

4
főre
+
3 ek olaj
500 g csirkemell
só, bors
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet szerecsendió
1 tk őrölt kardamom
1 tk őrölt mustármag
2 tk görögszéna
½ tk őrölt római kömény
1 tk kurkuma
1 tk őrölt koriander
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cikk sóban eltett citrom héja
1 db paradicsom
1 marék fekete olajbogyó (magozott)
1 db piros chili
400 g konzerv csicseriborsó
200 g bulgur
400 ml víz
1 csokor friss petrezselyem (durvára vágva)
50 g vaj
1 db narancs
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Észak-Afrika legjobb kajája: tagine-ban készült csirke

Nem kell beparázni, ha nem tudjátok elsőre, mi is az a tagine, mert a videóból minden kiderül - főleg az, hogyan készül a világ egyik legjobb csirkés kajája!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
3 ek olaj
500 g csirkemell
só, bors
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet szerecsendió
1 tk őrölt kardamom
1 tk őrölt mustármag
2 tk görögszéna
½ tk őrölt római kömény
1 tk kurkuma
1 tk őrölt koriander
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cikk sóban eltett citrom héja
1 db paradicsom
1 marék fekete olajbogyó (magozott)
1 db piros chili
400 g konzerv csicseriborsó
200 g bulgur
400 ml víz
1 csokor friss petrezselyem (durvára vágva)
50 g vaj
1 db narancs
Bevásárlólistához adom

Az olajon elkezdjük pirítani a felkockázott csirkemellet, rászórjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát, a felaprított, sóban eltett citrom héját, a felkockázott paradicsomot, az olajbogyót, egy kevés chilit és a csicseriborsót. Az egészet jól összeforgatjuk.

Tagine-ban készült csirke

Hozzáadjuk a bulgurt és a vizet, megszórjuk petrezselyemmel, és lefedve 15 perc alatt megpároljuk. A legvégén belerakjuk a vajat, egy narancs héját, a felének a levét, és kész is.

Ha tetszett a tagine-ban készült csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások