Hirdetés
Karácsonyi menü

Lilla tunkolós csirkéje

Hozzávalók

4
főre
+
4 szelet kovászos kenyér
½ db kígyóuborka
1 db nagy répa
2 szál szárzeller

A húsos raguhoz

500 g csirkemell
só, bors
2 ek olaj
5 szelet bacon
2 fej hagyma
1 tk keményítő
300 ml tejszín
150 g fehér cheddar
50 g parmezán
2 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lilla tunkolós csirkéje

Már alig vártam, hogy megcsináljam ezt a receptet, mert annyira szeretem! Krémes, szaftos, nagyon cuccos, és tényleg mindenki imádni fogja!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 szelet kovászos kenyér
½ db kígyóuborka
1 db nagy répa
2 szál szárzeller

A húsos raguhoz

500 g csirkemell
só, bors
2 ek olaj
5 szelet bacon
2 fej hagyma
1 tk keményítő
300 ml tejszín
150 g fehér cheddar
50 g parmezán
2 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk az olajon. Kiszedjük egy tányérba, majd a visszamaradt zsiradékon elkezdjük pirítani az apróra vágott bacont. Ha kicsit megpirult, rárakjuk a vékonyan felszeletelt hagymát. Ha összeesett a hagyma, megszórjuk a keményítővel, elkeverjük, és felöntjük a tejszínnel. Ha felforrt, alacsony lángra vesszük, belekeverjük a lereszelt sajtokat és fokhagymát, borsozzuk, és addig főzzük, amíg az egész össze nem áll egy sűrű mártásnak. 

Egy kb. 20 x 25 cm nagyságú tepsibe öntjük, belerakjuk a hússzeleteket, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg kicsit meg nem pirul a teteje.

Tálalásnál egy kis adag húsos ragut szedünk a tányérokba, kovászos kenyérrel és a feldarabolt zöldségekkel tálaljuk.

Lilla tunkolós csirkéje – tálalás

Ha tetszett a tunkolós csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások