Hozzávalók
- 4 szelet kovászos kenyér
- ½ db kígyóuborka
- 1 db nagy répa
- 2 szál szárzeller
A húsos raguhoz
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 2 ek olaj
- 5 szelet bacon
- 2 fej hagyma
- 1 tk keményítő
- 300 ml tejszín
- 150 g fehér cheddar
- 50 g parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
Hozzávalók
- 4 szelet kovászos kenyér
- ½ db kígyóuborka
- 1 db nagy répa
- 2 szál szárzeller
A húsos raguhoz
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 2 ek olaj
- 5 szelet bacon
- 2 fej hagyma
- 1 tk keményítő
- 300 ml tejszín
- 150 g fehér cheddar
- 50 g parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk az olajon. Kiszedjük egy tányérba, majd a visszamaradt zsiradékon elkezdjük pirítani az apróra vágott bacont. Ha kicsit megpirult, rárakjuk a vékonyan felszeletelt hagymát. Ha összeesett a hagyma, megszórjuk a keményítővel, elkeverjük, és felöntjük a tejszínnel. Ha felforrt, alacsony lángra vesszük, belekeverjük a lereszelt sajtokat és fokhagymát, borsozzuk, és addig főzzük, amíg az egész össze nem áll egy sűrű mártásnak.
Egy kb. 20 x 25 cm nagyságú tepsibe öntjük, belerakjuk a hússzeleteket, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg kicsit meg nem pirul a teteje.
Tálalásnál egy kis adag húsos ragut szedünk a tányérokba, kovászos kenyérrel és a feldarabolt zöldségekkel tálaljuk.
Ha tetszett a tunkolós csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!